SUDIJE USTAVNOG SUDA CRNE GORE: Oslobodite Medojevića i Kneževića!
Foto: Vijesti.me/ Boris Pejović

PREDLOG

SUDIJE USTAVNOG SUDA CRNE GORE: Oslobodite Medojevića i Kneževića!

Crna Gora -

Sudije izvestioci Ustavnog suda Crne Gore Mevlida Muratović i Milorad Gogić predložili su sudskom Veću da obustavi izvršenje kazne zatvora u trajanju do 60 dana koju je Viši sud odredio poslanicima Demokratskog fronta Nebojši Medojeviću i Milanu Kneževiću zbog odbijanja da svedoče.

Sudija Muratovićeva predložila je obustavu izvršenja kazne zatvora po žalbama njegovih pravnih zastupnika, piše podgorička Pobjeda.

O žalbama će Veće Ustavnog suda odlučivati na sednicama koje su zakazane za 10 i 11 sati, a kako se navodi, u dosadašnjoj praksi Ustavnog suda Crne Gore nije doneta takva "privremena mera".

Meru obustave pojedinačnog akta Apelacionog suda predložio je još u petak popodne i sudija izvestilac Milorad Gogić u slučaju Milana Kneževića, koji se, od časa "stavljanja u zatvor" Medojevića, nalazi u prostorijama Skupštine Crne Gore.

Na današnjoj raspravi u Ustavnom sudu saznaće se koje i kakve "neotklonjive štetne posledice" sudija izvestilac Gogić smatra da se mogu desiti u slučaju da Knežević produži boravak u zgradi crnogorskog parlamenta.

Nebojša Medojević uhapšen je u noći između 30. novembra i 1. decembra posle sednice parlamenta i bez oduzimanja poslaničkog imuniteta.

Kurir.rs/ Tanjug

Foto: Vijesti.me/ Boris Pejović

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track