ZATVOR O ZDRAVSTVENOM STANJU MEDOJEVIĆA: Lekar ga na lični zahtev uputio u Klinički centar! Prekinuo je štrajk glađu!
Foto: Vijesti.me/ Boris Pejović

SAOPŠTENJE ziks

ZATVOR O ZDRAVSTVENOM STANJU MEDOJEVIĆA: Lekar ga na lični zahtev uputio u Klinički centar! Prekinuo je štrajk glađu!

Crna Gora -

Poslanika Demokratskog fronta (DF) Nebojšu Medojevića je po sopstvenoj želji zatvorski lekar uputio u Klinički centar (KCCG), radi detaljnog pregleda i opservacije, saopšteno je iz Zavoda za izvršenje krivičnih sankcija (ZIKS).

Iz Kliničkog centra su kazali da je Medojević, zbog ranije evidentirane slabosti i malaksalosti, zadržan u toj ustanovi radi daljeg praćenja.

"Medojevića je, po sopstvenoj želji, zatvorski lekar uputio u KCCG radi detaljnog pregleda i opservacije u cilju utvrđivanja svih medicinskih parametara koji predstavljaju sliku njegovog zdravstvenog stanja“, kaže se u saopštenju ZIKS.

Kako se navodi, Medojević je 30. novembra, po rešenju Višeg suda u Podgorici, stavljen u zatvor.

"Medojević je po prijemu u ZIKS započeo štrajk glađu, zbog čega je od trenutka prijema u zatvor kontinuirano praćen od strane zatvorskih lekara“, dodaje se u saopštenju.

On je, kako su naveli iz ZIKS, u toku dosadašnjeg boravka u zatvoru uredno koristio pravo na šetnju i boravak na otvorenom prostoru, redovnu i vanrednu posetu i koristio propisano terapiju zatvorskog lekara iz KCCG.

Iz ZIKS su podsetili da je u subotu, usled pogoršanja zdravstvenog stanja, Medojević upućen u KCCG.

"Po obavljenim medicinskim pregledima i kontrolama, Medojević je otpušten iz KCCG sa potpuno stabilnim vitalnim parametrima. Istog dana prekinuo je štrajk glađu“, zaključuje se u saopštenju.

Kurir.rs/ Vijesti.me

Foto: Vijesti.me/ Boris Pejović

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track