NESTAO PIŠTOLJ IZ POLICIJSKE AKADEMIJE U CRNOJ GORI: Niko se ne uzbuđuje preterano, kažu da se oružje zagubilo!
Foto: EPA Boris Pejović

nije prvi slučaj

NESTAO PIŠTOLJ IZ POLICIJSKE AKADEMIJE U CRNOJ GORI: Niko se ne uzbuđuje preterano, kažu da se oružje zagubilo!

Crna Gora -

Iz Policijske akademije nestao je pištolj CZ99, sa simulacionim uloškom, a da to nikom nije bilo alarmantno.

To što je oružje maltene isparilo iz državne ustanove, krajem avgusta, nije bilo alarmantno za tužilaštvo, koje je ocenilo da nema elemenata krivičnog dela.

Da je u ustanovi u kojoj se obrazuju budući policajci nestao pištolj “Vijestima” je zvanično potvrđeno iz te institucije i Uprave policije, kojoj je prijavljen nestanak oružja.

Iako iz te dve institucije tvrde da je pištolj nestao prilikom prebacivanja oružja iz magacina u drugu prostoriju, izvori iz Akademije tvrde da je nestanak primijećen prilikom brojanja oružja nakon vežbe.

“Povodom vašeg interesovanja, obaveštavamo vas da je prilikom adaptacije objekata Policijske akademije i prebacivanja materijalno - tehničkih sredstava iz magacina u druge prostorije, došlo do zagubljenja jednog pištolja sa simulacionim uloškom. U cilju njegovog pronalaženja, Akademija je preduzela sve mere i radnje u okviru svojih nadležnosti”, odgovorili su iz kabineta direktora PA Bobana Šaranovića.

foto: EPA Boris Pejović

Izvori iz Akademije ispričali su da je Šaranović, uprkos prijavi danilovgradskoj policiji, “pokušavao da zataška bruku”.

“Morao je da prijavi, jer bi posledice bile katastrofalne da se taj pištolj pojavi kao oružje kojim je počinjeno neko krivično delo, ali je službenicima zabranjeno da se o tome priča. Nažalost, odgovornost ne snosi Šaranović kao najodgovorniji u toj ustanovi, već službenik koji je zadužen za oružje”, rekao je sagovornik “Vijesti”.

Nije objasnio kako je Šaranović navodno pokušavao da zataška slučaj, ako je nestanak pištolja prijavljen policiji.

Nestanak pištolja iz Policijske akademije nije jedini slučaj da iz državnih ustanova nestane oružje, ali se tada tužilaštvo time bavilo. Podgoričko Osnovno državno tužilaštvo od 2014. istražuje nestanak arsenala, koji je godinama upisivan kao imovina nacionalne aviokompanije. Javnosti nije poznato da li su završili tu istragu, koja je do oktobra 2017. godine tapkala u mestu.

Iz Montenegro erlajnsa nestalo je 30 pištolja, a nekadašnji prvi čovek te državne kompanije Zoran Đurišić ranije je “Vijestima” rekao da ne može da se seti ko je sve zadužio oružje, ali da zna da je nabavljeno i zbog borbe protiv terorizma.

Ipak, jedan pištolj završio je kod tadašnjeg člana Borda direktora Šalete Đurovića, koji je pokušavao za njega da dobije dozvolu.

Kurir.rs / Vijesti.me

Foto: EPA / Boris Pejović

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track