PREOKRET U ISTRAZI RANJAVANJA CRNOGORSKE NOVINARKE: Procurili transkripti razgovora koji otkrivaju da je Mario Milošević učestvovao u napadu na Oliveru Lakić!
Foto: Printscreen Vijesti.me/Filip Roganović

istraga se pomera sa mrtve tačke

PREOKRET U ISTRAZI RANJAVANJA CRNOGORSKE NOVINARKE: Procurili transkripti razgovora koji otkrivaju da je Mario Milošević učestvovao u napadu na Oliveru Lakić!

Crna Gora -

Prema operativnim saznanjima Uprave policije, Podgoričanin Mario Milošević učestvovao je u ranjavanju Olivere Lakić novinarke Vijesti ispred ulaza u zgradu u kojoj živi u Podgorici.

Portal IN4S je imao je uvid u transkript presretnute komunikacije između Veska Damjanovića, u vreme kada je obavljao dužnost v.d. direktora Uprave policije i izvesnog Žižića, službenika MUP Crne Gore.

Žižić je 19. maja 2018. godine u 20:50 časova obaveštava Damjanovića sledeće: „Službenici policije raspolažu podacima da je u krivičnom delu na štetu novinarke Vijesti Olivere Lakić učestvovalo bezbednosno-interesantno lice Mario Milošević. Dalja saznanja ukazuju da podatak da je motiv Miloševića pisanje tabloida Vijesti o njegovim inkriminisanim radnjama“.

Zatim, u istom terminu, sledi Žižićena poruka: „Saradnik dalje navodi da krivično delo izvršeno na štetu Olje Lakić nije inicirano od kriminalnih grupa, već je znak upozorenja lično Miloševića. Saradnik.

Takođe, navodi da je Milošević trenutno u Crnoj Gori i da se isti plaši trenutne situacije po sebe, jer je od strane njegovih hijerarhijskih nadređenih napad na novinarku nije prihvatljiv, jer prema njima stvara dodatni pritisak od strane državnih organa CG“.

U 20:51 sati usledila je i treća poruka sledeće sadržine: „Saradnik dalje navodi da je F.K. sa Cetinja moguće lice koje je davalo logističku podršku i u posmatralo i pratilo novinarku, a u cilju profilisanja njenih navika“. Damjanović na sve ovo u poruci od 20:52 časova kratko odgovara: „Zanimljivo“.

Novinarka Lakić ranjena je u nogu 8. maja ispred zgrade u kojoj živi, a sedam meseci pole napada istraga „tapka u mestu“. Mario Milošević je uhapšen u julu na Kosovu i Metohiji i trenutno se nalazi u zatvoru u Prištini. Za Miloševićem je podgorički Interpol raspisao poternicu zbog sumnje da je zajedno sa Igorom Mašanovićem i Vukanom Vujačićem učestvovao u ubistvu Radomira Đuričkovića 10. oktobra 2016. godine na Cetinju.

Kurir.rs/in4s.net

Foto printscreen Vijesti.me

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track