CRNOGORAC BIO U CENTRU TERORISTIČKOG NAPADA: Video sam kad su došli i krenuli da pucaju! 2 sata smo sedeli zabarikadirani, ne smete ni da pokušate da pobegnete! (VIDEO)
Foto: EPA / Dai Kurokawa

preživeo pAKAO

CRNOGORAC BIO U CENTRU TERORISTIČKOG NAPADA: Video sam kad su došli i krenuli da pucaju! 2 sata smo sedeli zabarikadirani, ne smete ni da pokušate da pobegnete! (VIDEO)

Crna Gora -

U napadu terorista na luksuzni hotel u Najrobiju, u Keniji, stradalo je najmanje 7 ljudi, a u jednoj od zgrada bio je i crnogorski državljanin Predrag Amidžić iz Podgorice koji je opisao kroz šta je sve prošao.

Kancelarija njegove kompanije se nalazi u napadnutom kompleksu, a Predrag je, posle dva sata, uspešno evakuisan.

"Kancelarije kompanije su u tom kompleksu, ja sam bukvalno u momentu početka pucnjave bio na prozoru. Video sam kako počinju da pucaju i video sam dvojicu mrtvih ljudi. Zaista jedno užasno iskustvo", počinje priču Predrag.

Kako kaže, odmah je shvatio da je u pitanju napad i, zajedno s kolegama, krenuo je u akciju.

"Odmah smo počeli da dižemo barikade, jer nemate izlaza, onda smo hteli barem da im otežamo ulazak koliko-toliko. U našem kolektivu je 23 ljudi, tri trudnice, zaista je situacija bila užasna. Zabarikadirali smo se i čekali. To je to... Užasan osećaj. Kao glineni golubovi, sedite i čekate da vidite hoće li neko doći da vas likvidira... Čujete pucanje", kaže Predrag i dodaje da su tako zabarikadirani sedeli dva sata.

foto: AP / Khalil Senosi

"Sedite i čujete pucnjavu, a pojma nemate ko puca, šta se dešava... Onda dolazi policija i onda opet kreće pucanje... Ne smete ni pokušati da bežite, jer je policija stigla i ni policija ne zna ko je ko, može i policija da vas upuca, najsigurniji smo bili tako zabarikadirani... Nakon dva sata smo evakuisani, ali ta akcija još traje", ispričao je 50-godišnji Predrag.

Kurir.rs/Antenam.net Foto: EPA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja