DUŠKO KNEŽEVIĆ NAJAVLJUJE PROTESTE PROTIV MILA: Sve ćemo im naplatiti. Vratićemo sve svakome i to sa kamatom!
Foto: YT Printscren

pozvao štediše ispred centralne banke CG

DUŠKO KNEŽEVIĆ NAJAVLJUJE PROTESTE PROTIV MILA: Sve ćemo im naplatiti. Vratićemo sve svakome i to sa kamatom!

Crna Gora -

Predsednik Atlas grupe Duško Кnežević, za kojim je raspisana nacionalna poternica, najavio je da će organizovati proteste ispred Centralne banke Crne Gore (CBCG) zbog pokušaja vrha režima i, kako je rekao, klanova bliskih prvoj familiji da mu otmu imovinu i poslove.

On je u izjavi za Dan naveo da na proteste poziva klijente banaka i da zasad ne zna ko će iz opozicije učestvovati.

"Кrećemo sa protestima, sve ćemo im naplatiti. Vratićemo sve svakome i to sa kamatom. Plan se razrađuje, čekamo reakciju Centralne banke za isticanje moratorijuma", kazao je Knežević.

Prema njegovim rečima, demonstracije će biti organizovane ispred Centralne banke. CBCG je uvela stečej u Kneževićevu IBM banku, dok je u Atlas banku uvedena prinudna uprava i moratorijum na plaćanja. Do kraja sedmice trebalo bi da bude raspisana njena dokapitalizacija.

Viši sud u Podgorici odredio je juče pritvor od mesec dana Kneževiću. Sudija za istragu doneo je odluku o pritvoru na zahtev Specijalnog državnog tužilaštva. Za Kneževićem, koji se nalazi u Londonu, crnogorske vlasti su raspisale nacionalnu poternicu. Vlasnik Atlas banke Duško Knežević osumnjičen je za proneveru 1,9 miliona evra. Istražitelji proveravaju sumnje u vezi s pranjem oko pola milijarde evra preko jednog od servisa Atlas banke, a istragom su obuhvaćene 174 osobe.

Crnogorski premijer Duško Marković izjavio je juče da u Crnoj Gori nema zaštićenih i da je zakon jednak za sve, te da treba ostaviti pravosudju da radi svoj posao povodom slučaja Duška Kneževića.

"Ko će biti odgovoran, oni treba da daju odgovor na to pitanje. Zaštićenih u Crnoj Gori nema, zakon je jednak za sve", rekao je Marković.

Mediji su ranije objavili snimak na kojem se vidi kako Knežević daje 97.500 evra tadašnjem gradonačelniku Podgorice i visokom funkcioneru DPS Slavoljubu Stijepoviću, navodno namenjenih za finansiranje kampanje vladajuće partije.

Knežević je poslednjih dana više puta ponovio da je donirao novac za izbornu kampanju vladajuće Demokratske partije socijalista (DPS) i da je to činio u dogovoru s predsednikom te stranke i predsednikom države Milom Đukanovićem.

Duško Knežević je danas potvrdio da se nalazi u Londonu, a ranije je optužio Đukanovića i, kako je rekao, "klanove oko njega", da žele da mu otmu imovinu. On je u nekoliko navrata nagovestio da će govoriti o sumnjivim poslovima vlasti, a putem društvenih mreža objavljuje slike iz vremena dobrih odnosa s Đukanovićem i slike iz poznatog filma "Kum", dok Đukanovića označava kao mafijaškog vodju u tom filmu Majkla Korleonea.

Osim banaka, Knežević je u Crnoj Gori vlasnik i univerziteta, bolničkog kompleksa Meljine, Jadranskog sajma i vrednih nekretnina na primorju, a ima i kiparsko državljanstvo. Posluje i u Srbiji. Široj javnosti je najpoz natiji po članstvu u Klinton global inicijativi i dovodjenju bivšeg američkog predsednika Bila Klintona u Crnu Goru. Godinama je važio za biznismena bliskog vlasti, a njegovo ime se pominjalo i u korupcionaškoj aferi prilikom privatizacije Telekoma.

Kurir.rs/Beta

Foto YT Printscren

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track