NISU DOLAZILI NA POSAO, A PRIMALI PLATU: 45 opštinara dobilo otkaz, izgubljeno 5,6 miliona evra
Foto: Vijesti.me/ Vuk Lajović

SKANDAL U BUDVI

NISU DOLAZILI NA POSAO, A PRIMALI PLATU: 45 opštinara dobilo otkaz, izgubljeno 5,6 miliona evra

Crna Gora -

Protiv 45 zaposlenih u lokalnoj upravi Budve i javnim preduzećima biće pokrenut disciplinski postupak, raskinut ugovor o radu, jer duže vreme ne idu na posao.

"Taj problem nasledili smo od stare vlasti, a u ekstremnim primerima traje od 2005. godine, što je opštinsku kasu koštalo mnogo novca, za "Pobjedu" kaže potpredsednik opštine Budva Vladimir Bulatović. "Ako bismo uzeli aproksimaciju zarada za poslednjih deset godina, opštinu sa javnim preduzećima, nedolazak na posao koštao je do sada najmanje 5.600.000 evra", kaže Bulatović. Reč je o zaposlenima koji u proseku imaju po sedam godina radnog staža, a odsustvo sa posla nisu opravdali na neki od propisanih načina.

Dodaje da je njegov motiv da se bavi neopravdanim izostancima sa posla namera da uvaži i zaštiti veliki broj zaposlenih koji savesno, odgovorno i stručno obavljaju svoj posao. Bulatović, koji je na funkciji potpredsednika opštine od avgusta prošle godine, procenjuje da taj problem može biti rešen za šest meseci. Opština nema egzaktnu evidenciju o prisustvu na poslu, ta jedinstvena baza podataka nikad nije postojala. Lokalna uprava radi na njenom formiranju, kao i na unapređivanju informacionog sistema koji bi objedinio podatke sa više radnih mesta. "Prema nekim podacima, najmanje slučajeva nedolazaka na posao je u opštini, a najviše u javnim preduzecima. Odgovornost za organizaciju posla je na sekretarima, šefovima službi i drugim odgovornim licima", kaže Bulatović. On je pozvao zaposlene koji, kako je naveo, iz nekih razloga ne mogu da adekvatno i odgovorno obavljaju svoj posao, iskoriste mogućnost i dobiju otpremninu.

Kurir.rs/ Tanjug Foto: Vijesti.me/ Vuk Lajović

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja