OMBUDSMAN POKREĆE HITNI POSTUPAK POŠTO JE TRUDNICA IZGUBILA BEBU: Istraga zakonitosti intervencije policije na protestima u Baru (VIDEO)
Foto: Printscreen/ Youtube

PAŽLJIVO PRATI SITUACIJU

OMBUDSMAN POKREĆE HITNI POSTUPAK POŠTO JE TRUDNICA IZGUBILA BEBU: Istraga zakonitosti intervencije policije na protestima u Baru (VIDEO)

Crna Gora -

Zaštitinik ljudskih prava i sloboda pažljivo prati situaciju u Baru, a povodom poslednjih dešavanja u vezi sa intervencijom policije pokrenuće ispitni postupak po sopstvenoj inicijativi.

Iz Građanske inicijative koja se protivi gradnji vrtića u dvorištu barske Gimnazije ocenili su ranije da je u Baru demonstrirana bespotrebna policijska sila nad mirnim i civilizovanim demonstrantima.

Iz Institucije Zaštitinika ljudskih prava i sloboda kazali su da je, imajući u vidu situaciju da građani ne odstupaju od zahtjeva i građanskog aktivizma i sa druge strane stavove predstavnika lokalne samouprave, koji takođe ne mijenjaju planove u vezi sa izgradnjom vrtića, jasno da se stvorila neprijatna atmosfera koja zahtijeva hitno rješavanje.

“Zaštitinik ljudskih prava i sloboda pažljivo prati situaciju u Baru, a povodom poslednjih dešavanja u vezi sa intervencijom policije pokrenuće ispitni postupak po sopstvenoj inicijativi”, rekli su iz te Institucije.

Kako su naveli, informacija da je jedna od učesnica protesta izgubila bebu, dodatno je uznemirila barsku i širu javnost.

“Nadamo se da će obe strane pokazati spremnost da dijalogom i u mirnoj atmosferi dođu do rešenja koje je, u postojećim uslovima, od najboljeg interesa za građane i sam grad”, zaključuje se u saopštenju.

Kurir.rs/ Vijesti.me

Foto: Printscreen/ Youtube

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja