MILO OSUO PALJBU PO KNEŽEVIĆU: Izmišljotina je odbeglog tajkuna da sam osnovao firmu da bih učestvovao u privatizaciji (VIDEO)
Foto: Youtube/Printscreen

sukob knežević-đukanović

MILO OSUO PALJBU PO KNEŽEVIĆU: Izmišljotina je odbeglog tajkuna da sam osnovao firmu da bih učestvovao u privatizaciji (VIDEO)

Crna Gora -

Iz Kabineta predsednika Crne Gore, Mila Đukanovića, reagujući na medijske objave i tvrdnje o “njegovoj firmi na Kipru” saopšteno je da javnost mora biti obaveštena o preciznom činjeničnom stanju, a ne da bude izložena politikantskim spekulacijama.

"Namera da se u emisiji 'Ukrštene riječi' i u nekim komentarima nakon toga stvori medijska senzacija, spominjanjem postojanja 'firme' Mila Đukanovića, koja je osnovana samo na papiru, bez prometa i pravnih radnji, 2006. godine u vreme kad on nije obavljao nijednu državnu funkciju, samo dokazuje to što se inače zna, da oni koji vode kampanju pokušaja diskreditacije predsednika Crne Gore, nemaju nijedan argument za svoje neistinite optužbe.

Naravno, apsolutna je izmišljotina, zlonamerna najnovija konstrukcija odbeglog tajkuna, da je ta “firma” formirana radi učešća u privatizaciji bolnice “Meljine”, što nije vredno komentara.

Takođe, netačne su tvrdnje koje je saopštio urednik Dana Nikola Marković, da je predsednik Đukanović, bio 2006. godine, u vreme kada je napustio državne funkcije, dužan da prijavi postojanje te firme. Shodno tada važećem Zakonu o konfliktu interesa koji je stupio na snagu 30. juna 2004. godine nije bilo propisano da javni funcioner podnosi izveštaj o imovini Komisiji za sprječavanje konflikta interesa, godinu dana od prestanka vršenja funkcije, kako je to tvrdio novinar Marković. Formalno osnivanje te sada spin-firme u svakom slučaju nije dovodilo do promena u imovnom stanju njenog osnivača.

Imajući u vidu navedeno, cenili smo da javnost mora biti obaveštena o preciznom činjeničnom stanju, a ne da bude izložena politikantskim spekulacijama plasiranim i rabljenim s prepoznatljivih adresa, navodi se u saopštenju Kabineta predsednika Crne gore.

Duško Knežević
Duško Kneževićfoto: Vijesti/Filip Roganović

Podsetimo, Milo Đukanović je u pomenutoj emisiji kazao da nema kompanije i račune koji nisu poznati javnosti.

Novinar Nikola Marković je potom pitao da li je osnovao ofšor firmu na Kipru 2006. godine, a Đukanović je odgovorio da je osnovao firmu, ali da preko te firme nije prometovan nijedan cent i da ta firma suštinski ne postoji.

"Formirao sam firmu koja nije živela nijedan dan", naveo je Đukanović.

Kurir.rs Foto: Youtube/Printscreen

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja