CRNOGORSKA SLIKARKA KAO DON KORLEONE: Danijela optužena da je šef kriminalne organizacije i da je planirala bar TRI UBISTVA!
Foto: Vijesti.me/ Privatna Arhiva

konačno

CRNOGORSKA SLIKARKA KAO DON KORLEONE: Danijela optužena da je šef kriminalne organizacije i da je planirala bar TRI UBISTVA!

Crna Gora -

Specijalno tužilaštvo podiglo je optužnicu protiv slikarke iz Bara Danijele Kisić Petrović i dostavilo akt podgoričkom Višem sudu na razmatranje. Osumnjičena je da je organizatorka kriminalne grupe i da je naručila likvidacije tri osobe iz Bara!

Kako saznaju crnogorske Vijesti, u optužnici protiv slikarke Danijele Kisić Petrović njen sin Kristofer označen je kao jedan od članova krimi organizacije.

Kisić Petrović se nalazi u pritvoru od početka novembra prošle godine, kada je uhapšena zbog sumnje da je organizovala kriminalnu grupu i da je naručila tri likvidacije osoba iz Bara.

Prema tvrdnjama iz tužilaštva, za ta ubistva ona je nudila više desetina hiljada evra! Na njenoj "listi za odstrel" bili su advokat Rifat Feratović i još dve osobe iz Bara, koje su svedočili u postupku koji je osumnjičena vodila vezano za imovinu.

Taj slučaj označen je tajnim, ali se u rešenju Apelacionog suda kojim se produža pritvor osumnjičenoj, pominju detalji iz optužnice.

"Iz iskaza svedoka F. R. koji je svedočio pred tužilaštvom 2. marta 2018. godine, dakle nakon pokretanja istrage protiv okrivljenog P. K., a koji svedok je u svom svedočkom iskazu istakao da mu je D. I. saopštio da okrivljena traži nekog iz B. da ga ubije i nudi 30.000 evra za to, te da ubije i jednu porodicu Đ. iz T., za čije ubistvo traži nekog iz Srbije i nudi od 10.000 do 15.000 evra, da mu je D. I. tom prilikom predao fotografije i adrese tih lica, a predao mu je i štampane lažne izjave za D. I., R. Z., Đ. E. i L. S., koje im je okrivljena pripremila za svedočenje u predmetu P. br. 846/16 pred Osnovnim sudom u Cetinju i obećala novčani poklon od 500 evra nakon takvog lažnog svedočenja", piše u optužnici protiv krimi-slikarke.

U optužnici se navodi i da su ove tvrdnje svedoka istražiteljima potvrdili i saslušani svedoci.

"D. I. je u svom iskazu istakao da je vršio poslove stražara kod objekta P., da je bio prisutan par puta kada se D. K. P. žalila na neke ljude da joj rade o glavi, da mora nešto da preduzme, da su advokat F. i porodica iz T. (muž i žena čijih se imena ne seća) bili trn u oku D. K. P., te da je D. planirala njihovu likvidaciju, a o čemu je, kada je shvatio da ona stvarno želi da likvidira ove ljude, odnosno da plati novcem da se likvidiraju, obavestio advokata F.," navodi se u spisima suda.

Slikarka je oktobra prošle godine potpisala sporazum o priznanju krivice, nakon čega joj je zbog arsenala oružja pronađenog u njenoj kući dosuđeno šest meseci kućnog pritvora i novčana kazna od 50.000 evra, koju je trebalo da uplati u humanitarne svrhe.

Mesec dana kasnije opet je uhapšena.

Kurir.rs/Vijesti.me

Foto: Vijesti.me/Privatna arhiva

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track