RASVETLJEN POKUŠAJ UBISTVA NOVINARKE OLIVERE LAKIĆ: Ista kriminalna grupa stoji i iza ubistva Miodraga Kruščića u Podgorici, a vođa ekipe je Filip Bešić
Foto: Vijesti/Vesko Belojević/Facebook

uhapšeno 9 ljudi

RASVETLJEN POKUŠAJ UBISTVA NOVINARKE OLIVERE LAKIĆ: Ista kriminalna grupa stoji i iza ubistva Miodraga Kruščića u Podgorici, a vođa ekipe je Filip Bešić

Crna Gora -

Crnogorska policija tvrdi da je rasvetlila pokušaj ubistva novinarke Vijesti Olivere Lakić, saopštio je pomoćnik direktora Uprave policije Enis Baković.

Baković je rekao da je utvrdila da je Filip Bešić iz Podgorice organizovao kriminalnu grupu, a 9 članova te grupe je uhapšeno.

Policija je zbog sumnje da su članovi Bešićeve organizovane kriminalne grupe uhapsila Gorana Rakočevića, Dejana Vukašinovića, Luku Bulatovića, Filipa Kneževića, Marinka Rajkovića, Mijaila Stojanovića i Sanju Božović.

Baković kaže da su upravo oni osumnjičeni za pokušaj ubistva Lakić i ubistvo Miodraga Kruščića u Podgorici 21. maja 2018. godine. Policija je saopštila da je Podgoričanin Mario Milošević ubio Kruščića.

Ubijeni Kruščić
Ubijeni Kruščićfoto: Printscreen Facebook/Migi Kruščić

Prema policiji članovi kriminalne grupe su pratili Oliveru Lakić, a zatim je ranili ispred zgrade u kojoj stanuje.

Proveravaju se informacije da je ova kriminalna grupa počinila više krivičnih dela na području Crne Gore i regiona.

foto: Vijesti/Savo Prelević

Lakićeva je ranjena 8. maja 2018. godine uveče ispred zgrade u kojoj živi, na bulevaru Svetog Petra Cetinjskog u Podgorici.

Lakićevu je, na istom mestu na kom je pretučena pre šest godina, sačekao muškarac koji joj je pucao u nogu. Zrno od metka i čaura nisu nađeni tokom uviđaja.

Baković je ranije je saopštio da su im u istrazi pomagao američki Federalni istražni biro (FBI), kojem su poslali sve spise istrage.

Kurir.rs/Vijesti.me (Svetlana Đokić) Foto: Vijesti/Vesko Belojević/Facebook

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track