MLADIĆU BRUTALNO PRETUČENOM U SUTOMORU PORODICA SILEDŽIJE PLATIĆE DALJE LEČENJE: Stefanu Novoselcu (20) koji je posle prebijanja 40 dana bio u komi, roditelji Petra Vojvodića (20) uplatiće 10.000 evra!
Foto: Printscreen Facebook

prsuda u petak

MLADIĆU BRUTALNO PRETUČENOM U SUTOMORU PORODICA SILEDŽIJE PLATIĆE DALJE LEČENJE: Stefanu Novoselcu (20) koji je posle prebijanja 40 dana bio u komi, roditelji Petra Vojvodića (20) uplatiće 10.000 evra!

Crna Gora -

PODGORICA - Iznošenjem završnih reči u Osnovnom sudu u Baru u utorak je završeno suđenje Petru Vojvodiću (20) iz Bara zbog nanošenja teških telesnih povreda dvojici mladića iz Rume Stefanu Novoselcu i Dejanu Grujičiću, tokom njihovog letovanja u Sutomoru, krajem avgusta prošle godine.

Vojvodić je priznao krivično delo, izrazio kajanje i žaljenje. Porodica Novoselac nije se pridružila krivičnom gonjenju. Sudija Tamara Spasojević zakazala je izricanje presude za petak.

Tužilac Radovan Đurišić je precizirao optužnicu u skladu sa nalazom veštaka medicinske struke dr Krsta Nikolića, te predložio sudu izricanje zatvorske kazne Petru Vojvodiću.

Vojvodiću se na teret stavlja i krivično delo nasilničko ponašanje.

Advokat Stefana Novoselca, Mirko Bošković kaže da iz sprovedenih dokaza, nesumnjivo je da je okrivljeni izvršio krivična dela stavljena mu na teret upravo na način kako je u predmetnoj optužnici .

Majka Petra Vojvodića rekl aje da će porodica Vojvodić, porodici Novoselac uplatiti 10.000 evra za nastavak Stefanovog lečenja. Podsetimo, tokom sudskog postupka Petar Vojvodić je menjao svoju odbranu – od kajanja do toga da priznaje delo, ali ne i posledicu. Petar Vojvodić tokom iznošenja završnih reči rekao da od početka oseća kajanje i žaljenje.

Porodica Stefana Novoselca se nije pridružila krivičnom gonjenju.

“Mi od njegovog gonjenja nemamo ništa. Nama je najvažnije da se Stefanovo stanje lagano poboljšava. Nalaz krvi je dobar. Stefan vežba svaki dan, tri puta dolazi fizioterapet, dva puta logoped, ima laganog napretka. Takođe, treba da ide hiperbaričnu komoru”, kazao je Stefanov otac Nikola.

Stefan Novoselac je u bolnici proveo skoro četri meseca, od toga je oko 40

dana bio u komi. Veštak medicinske struke Krsto Nikolić rekao je da su povrede koje je zadobio Stefan Novoselac bile teške i opasne po život. Vojvodić je u pritvoru proveo skoro sedam meseci.

Kurir.rs/CdM

Foto printscreen Facebook

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track