Najnovije vesti

OPSADNO STANJE U CRNOJ GORI! KOKAIN NA ŠKOLSKOM BRODU CRNOGORSKE MORNARICE: Mafija pakete sakrila ispod trupa, evo šta su čekali (FOTO)
Foto: Printscreen Vijesti.me/Siniša Luković

opasno

OPSADNO STANJE U CRNOJ GORI! KOKAIN NA ŠKOLSKOM BRODU CRNOGORSKE MORNARICE: Mafija pakete sakrila ispod trupa, evo šta su čekali (FOTO)

Crna Gora

Crnogorska vojna policija pronašla je tokom pregleda školskog broda "Jadran" više 50 kilograma materije, a sumnja se da je reč psihoaktivnim supstancama.

Vijesti prenose nezvanično saznaju da se radi o kokainu. Ronioci su na licu mesta i pregledaju podvodno trup broda.

 

Ministarstvo odbrane Crne Gore sumnja da su određene kriminalne grupe imale nameru da iskoriste krstarenje broda "Jadran", koje je bilo planirano za danas za sprovodenje kriminalnih aktivnosti, prenosi RTCG.

 

foto: Printscreen Vijesti.me/Siniša Luković

U saopštenju se navodi da je na osnovu operativnih radnji ovlašćenih službenih lica Odeljenja za vojno obaveštajne i bezbednosne poslove došlo se do saznanja da određene kriminalne grupe imaju nameru da za svoje aktivnosti iskoriste krstarenje školskog broda "Jadran", a u okviru praktične obuke studenata Pomorskog fakulteta iz Kotora.

 

foto: Printscreen Vijesti.me/Siniša Luković

Na osnovu tih informacija, Vojna policija je rano ujutro izvršila pregled i pretres školskog broda "Jadran", pri čemu je pronađeno više desetina kilograma materije za koju se sumnja da je reč o psihoaktivnim supstancama. O tome su obavešteni Uprava policije i nadležno tužilaštvo, navodi Ministarstvo.

U saopštenju se navodi i da pripadnici Uprave policije i Vojne policije po nalogu ovlašćenog tužioca sprovode mere i radnje kako bi otkrili i procesuirali počinioce tog krivičnog dela.

 

Na licu mesta su dva džipa Vojne policije, a ronioci Pomorskog odreda MVCG zaronili su ispod "Jadrana" vezanog na Pinima, kako bi pregledali podvodni deo trupa broda i dno mora ispod broda.

 

Posada je na brodu, a na"Jadranu" je i komadant MVCG, kapetan bojnog broda Vesko Tomanović.

 

Prema nezvaničnim informacijama, studenti i profesori Pomorskog fakulteta nisu se ni ukrcali niti su uneli svoje stvari na jedrenjak, pre nego sto je na njemu pronađena sumnjiva materija.

foto: Printscreen Vijesti.me/Siniša Luković

Oni su trebali da se ukrcaju na brod tek kada se on, po zvaničnoj ceremoniji ispraćaja na Pinima, prebaci na carinski vez u Porto Montenegru radi točenja goriva i obavljanja carinsko-administrativnih formalnosti pre prelaska državne granice.

 

Za sada je nepoznato kada će i da li će brod uopšte isploviti na planirano krstarenje, a kao mogući termin polaska pominje se 14 časova.

 

Kurir.rs/Tanjug

Foto: Screenshot

 

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...