ŠOK-OBRT! POSVAĐALI SE PA SE POUBIJALI IZMEĐU SEBE! Šokantan obrt dvostruke likvidacije ŠKALJARACA u Nemačkoj. Srpska policija upozorila kolege da je Vesković LAK NA OBARAČU!
Foto: printscreen bz-berlin.de/Jorg Bergmann, Profimedia, Printscreen/Vijesti

DETALJI BRUTALNE LIKVIDACIJE CRNOGORACA U NEMAČKOJ

ŠOK-OBRT! POSVAĐALI SE PA SE POUBIJALI IZMEĐU SEBE! Šokantan obrt dvostruke likvidacije ŠKALJARACA u Nemačkoj. Srpska policija upozorila kolege da je Vesković LAK NA OBARAČU!

Crna Gora -

Procureli su novi detalji likvidacije dvojice crnogorskih državljana u nemačkom gradu Forstu.

Darko Mijović sa Cetinja i Nikola Jovanović,iz Bara, ubijeni su u ponedeljak u zoru, a njihov prijatelj, Miloš Vesković (38), inače srpski državljanin, teško je povređen. Sa njima u stanu bio je i Miloš Pavićević, koji je ostao nepovređen.

1 / 5 Foto: printscreen bz-berlin.de/Jorg Bergmann

Međutim, nove informacije ukazuju na šokantan obrt. Crnogorci Darko Mijović i Nikola Jovanović, naime, poubijali su u međusobnom obračunu, pokazuju prvi rezultati istrage nemačke policije. U opštoj pucnjavi teško je ranjen srpski državljanin Miloš Vesković, a inspektori tragaju za još jednim Crnogorcem i jednim Hrvatom.

Teško ranjeni Vesković prebačen je helikopterom u bolnicu i lekari se bore za njegov život.

- Srpska policija nas je upozorila da je ranjeni član organizovane kriminalne grupe, da je nasilan i sklon potezanju oružja. Zasad nije poznato šta je bio motiv obračuna - dodaje izvor iz policije.

Ranjeni Miloš Vesković je inače blizak rođak Darka Veskovića Prike, koji je u zatvoru u Beogradu pod optužbom da je sa Nemanjom Ivanovim u martu 2018. u beogradskom naselju Dušanovac ubio Blaža Đurovića.

Još je nejasno ko je bio na čijoj strani u međusobnom obračunu.

Podsetimo, prvobitno je objavljeno da su Mijović i Jovanović stradali kada su nepoznate osobe sa fantomkama na glavama upale u stan i otvorile vatru iz automatskog oružja. Mijović i Jovanović su ubijeni hicima u glavu, a Vesković je iako teško ranjen uspeo da se odvuče iz stana do susedne kuće.

foto: Printscreen/Vijesti

Zvonio je na vrata jednog stana, međutim kako mu niko nije otvarao on je tako sav krvav ležao ispred vrata skoro pet sati.

Ujutro ga je pronašao stanar u besvesnom stanju i odmah pozvao policiju. Teško ranjeni Vesković, koji je gotovo iskrvario hitno je helikopterom prebačen u bolnicu gde ga čuva policija. On je još uvek u kritičnom stanju.

Prema prvim rezultatima istrage smatra se da je motiv krvavog napada spor kriminalnih bandi zbog droge. Istražioci su u stanu ubijenih Crnogoraca koji se dovode u vezu sa škaljarskim klanom, pronašli plantažu marihuane.

Ranjenog Srbina kako saopštavaju nemački mediji već duže vreme traži Nemačka kriminalistička policija ( BKA) zbog veza sa organizovanim kriminalom. U jednom od internih policijskih beležaka vodi se kao "nasilan počinilac, naoružan pripadnik OK grupe".

Policija je formirala posebnu grupu koja istražuje ovaj slučaj, a pretpostavlja se da su Hrvat i još jedan crnogorski državljanin poblegli od policije i da nemaju veze sa krvavim obračunom.

Policija veruje da stan nije korišćen samo za proizvodnju droge, već i za skladištenje i distribuciju narkotika. Oni su zaplenili dva potpuno nova automobila marke "reno" koja su bila parkirana ispred stana, a za koje se sumnjalo da je u njima podmetnut eksploziv, što se pokazalo kao netačno.

Kurir.rs/bz-berlin.de

Foto printscreen bz-berlin.de/Jorg Bergmann

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track