CRNOGORCI HOĆE SVOJ TIJANIN ZAKON: Inicijativu PRAVDA ZA PAVLA podržalo 6.500 građana
Majka i očuh malog Pavla Jovovća, koji su osumnjičeni za ubistvo, Foto: Printscreen Vijesti.me/Savo Prelević

otvoreno

CRNOGORCI HOĆE SVOJ TIJANIN ZAKON: Inicijativu PRAVDA ZA PAVLA podržalo 6.500 građana

Crna Gora -

U Crnoj Gori je u nedelju, po ugledu na Srbiju i Tijanin zakon, pokrenuta inicijativa kojom se zahteva izmena krivičnog zakona i uvođenje doživotne kazne za teška krivična dela.

Kako javljaju crnogorski mediji, predsednik Odbora za politički sistem pravosuđe i upravu crnogorskog parlamenta Željko Aprcović iznet će krajem juna zaključke povodom peticije 'Pravda za Pavla', koju je dosad podržalo 6500 građana Crne Gore.

Podnositoci peticije 'Pravda za Pavla' i udruženje Roditelji smatraju da bi trebalo pooštriti krivičnu politiku i doživotno kazniti počinioce teških ubistava, silovanja i seksualnih zlostavljanja maloletnika, dok pojedini advokati smatraju da takva reforma zakonodavstva u Crnoj Gori nije potrebna jer već postoji oštra krivična politika.

Crnogorska državna televizija podsjeća kako je u Srbiji nedavno usvojen zakon kojim je predviđen doživotni zatvor za teško ubistvo, silovanje i polno zlostavljanje maloletnika, a pokrenula ga je Fondacija Tijana Jurić, koju je podržalo više od 160.000 građana Srbije.

Podsećamo, u februaru prošle godine crnogorsku javnost potresao je slučaj ubistva 15-mesečnog dečaka Pavla, za čije se ubistvo terete njegova majka i očuh.

Kurir.rs/T Portal

Foto: Vijesti.me/Savo Prelević

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track