Najnovije vesti

ZAPEČAĆEN ULAZ U SO KOTOR: Stavili katanac na opštinu da spreče nastavak sednice!
Foto: Printscreen Vijesti.me/Siniša Luković

NEVIĐENE MERE

ZAPEČAĆEN ULAZ U SO KOTOR: Stavili katanac na opštinu da spreče nastavak sednice!

Crna Gora

Predsednik Opštine Kotor, Vladimir Jokić, i predsednica kotorskog parlamenta, Dragica Perović, zapečatili su prostorije SO Kotor kako jedan odbornik ne bi, kako tvrde neovlašćeno, održao nastavak 19. sednice.

 

"Po nalogu predsednika Opštine Kotor, Vladimira Jokića, dana 24. 06. 2019. godine, a u skladu sa članom 28 Zakona o lokalnoj samoupravi, kojim je propisano između ostalog da Opština raspolaže, upravlja i štiti svoju imovinu, uz saglasnost Dragice Perović, predsednice Skupštine opštine Kotor, izvršeno je fizičko obezbeđivanje službenih prostorija Skupštine opštine u cilju privremenog onemogućavanja mogućeg vršenja radnji koje su najavljene za 24. 06. 2019. godine od strane neovlašćenog lica Željka Avramovića, protiv kojeg su dana 20. 06. 2019. Vladimir Jokić, Dragica Perović, Milivoje Samardžić, Branko Kovačević i dr Branko Baćo Ivanović podneli krivičnu prijavu zbog lazžnog predstavljanja i samovlašća iz 383. i člana 384 KZCG, predatu u Osnovnom državnom tužilaštvu u Kotoru, Specijalnom državnom tužilaštvu i Vrhovnom državnom tužilaštvu u Podgorici. 20. 06. 2019. godine", piše u zapisniku, kojeg su potpisali Vladimir Jokić, Dragica Perović, Milivoje Mišo Samardžić, Branko Ivanović i Branko Kovačević.

foto: Printscreen Vijesti.me, Vijesti.me/Filip Roganović

Vladimir Jokić (levo) i Željko Avramović

 

Opštinsko rukovodstvo, predvođeno Jokićem, podnelo je 20. juna krivičnu prijavu protiv odbornika DPS-a Željka Avramovića zato što je, tvrde, neovlašćeno u ime SO Kotor, za danas u 10 časova zakazao nastavak 19. sednice.

 

"Fizičko obezbeđivanje izvršeno je promenom brava i zaključavanjem svih ulaza koji vode u službene prostorije Skupštine opštine, a na katance i brave na vratima koja služe za ulaz u službene prostorije Skupštine opštne radi onemogućavanja pristupa neovlašćenim licima zbog rizika od izvršenja krivičnog dela u produženom trajanju, a čije posledice mogu imati značajan uticaj na ostvarivanje prava građana opštine Kotor, na blokiranje vršenja funkcija lokalne samouprave, na poštovanje pravnog poretka Crne Gore i primjenu pozitivnih propisa države Crne Gore i Opštine Kotor", piše u Zapisniku.

 

Kurir.rs/Vijesti.me

 

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...