PAPRENE CENE NEKRETNINA U CRNOJ GORI: Kuće u Kotoru i do 1,5 miliona evra, a evo KOLIKO KOŠTA KVADRAT u ostalim primorskim gradovima!
Foto: Profimedia

podivljali kvadrati

PAPRENE CENE NEKRETNINA U CRNOJ GORI: Kuće u Kotoru i do 1,5 miliona evra, a evo KOLIKO KOŠTA KVADRAT u ostalim primorskim gradovima!

Crna Gora -

Cene nekretnina u Crnoj Gori toliko su porasle da se kvadrat u pojedinim gradovima na moru izjednačio sa kvadratom u evropskim metropolama koji ide i iznad 5.000 evra.

Cene zavise od mesta, ali i od blizine mora i pogleda. U stambenim naseljima Budve, Tivta ili Kotora kvadrat stana se može kupiti za 1.500 do 5.000 evra, ali u ponudi ima i daleko većih cena i ekskluzivnijih lokacija. Tako recimo kvadrat na lokalitetima poput Luštica Bay, Porto Montenegro (Tivat) i Portonovi (Herceg Novi) dostiže cenu od 8.000 do 12.000 evra.

Ipak, najtraženiji u Crnoj Gori su stanovi u Budvi, Tivtu, Kotoru, Herceg Novom.

Kotor je godinama unazad poznat kao letovalište gde su cene kuća i stanova visoke. Razlog su, između ostalog, stare vile i istorijske znamenitosti. Tako se, recimo, ukoliko zaista želite luksuz, u Kotoru može kupiti kamena vila na obali mora od 235 kvadrata za 1,5 miliona evra.

Ukoliko u istom mestu želite nešto jeftinije i malo manje luksuzno, možete kupiti dvosoban apartman, na 20 metara od mora za 195.000 evra.

Budva takođe važi za jedno od skupljih i popularnijih mesta, pa se tako u tom mestu može kupiti dvosoban apartman od 152 kvadrata za 900.000 evra u mestu Skočiđevojka. Za kuću sa bazenom od 400 kvadrata u Budvi treba izdvojiti 1,2 miliona evra.

Za razliku od ova dva izrazito popularna letovališta, gde su cene nekretnina mnogima nedostupne, u Herceg Novom i Igalu se stanovi mogu kupiti po pristupačnijim cenama.

Za nešto veći stan u Herceg Novom, od 97 kvadrata, potrebno je izdvojiti 175.000 evra. Takav stan ipak "ide" sa atraktivnom lokacijom. Za kuću u Herceg Novom, doduše malo udaljeniju od mora, koja se prostire na 140 kvadrata potrebno je izdvojiti 210.000 evra.

Na 50 metara udaljenosti od obale u Tivtu stan od 41 kvadrat može se kupiti po ceni od gotovo 110.000 evra. U Krasićima, mestu koje pripada opštini Tivat, novoizgrađena kuća u blizini vode, od 450 kvadrata košta 890.000 evra.

Kurir.rs/Blic

Foto Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track