ON JE OMILJENI SABORAC RASPOPA MIRAŠA: I veliki pristalica Milove politike (FOTO)
Foto: Printscreen Facebook Georges Bulatovic

podrška

ON JE OMILJENI SABORAC RASPOPA MIRAŠA: I veliki pristalica Milove politike (FOTO)

Crna Gora -

Crnogorac sa neobičnim stilom oblačenja, uslikan je kako pozira sa raspopom Mirašem Dedeićem na jednoj livadi, a zove se Georges (Žorž) Bulatović (67).

On je zaštitni znak samozvanog poglavara kanonski nepriznate Crnogorske pravoslavne crkve, njegova Rajska Ptica, Spiner ili Džingis Kan kako ga zovu "saborci" u Crnoj Gori i u Švajcarskoj, gde živi u kantonu Glarus.

Bulatović je veliki pristalica politike koju aktuelna vlast u Crnoj Gori vodi i nada se da će se ostvariti naum da crkve i manastiri u ovoj zemlji postanu "crnogorski".

Kada se narod sabrao sa sveštenstvom Mitropolije crnogorsko-primorske da brani krstionicu na Miholjskoj prevlaci nezadovoljno je reagovao Žorž:

"Država opet kapitulira pred šačicom ekstremista. Nema sreće dok predsednik Milo opet ne uzme stvar u svoje ruke, kao u maju 2006. godine. Džaba se radujete posrbice, nikad više 1918!"

Iz Miraševog okruženja nisu hteli da pričaju ništa o Žoržu.

"'Oćete li to opet da širite velikosrpsku propagandu? E neće moći. E viva Montenegro", poručili su "ljuti" Crnogorci.

Georges Bulatović je rođen u Đakovici 5. avgusta 1952. godine. Sa Kosova i Metohije otišao je preko Crne Gore do Švajcarske. Veliki trag na njega ostavila je knjiga o uticaju boja na život, pa otud i ljubav prema šarolikom odevanju. U Glarusu šije za Švajcarce i lepo zarađuje.

(Kurir.rs/Novosti.rs/V. Kadić/Foto: Printscreen Youtube Georges Bulatović)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track