ALO, MIČI TE STVARI SA PLAŽE I IZLAZI IZ VODE: Crnogorski konobar zavodi red među gostima, nije poštedeo NI RUSE! (VIDEO)
Foto: Screenshot

gostoljubivost

ALO, MIČI TE STVARI SA PLAŽE I IZLAZI IZ VODE: Crnogorski konobar zavodi red među gostima, nije poštedeo NI RUSE! (VIDEO)

Crna Gora -

Kada neki stranac sluša izlaganje premijera Crne Gore Duška Markovića o Crnoj Gori kao najboljoj turističkoj destinaciji i ekonomskom "tigru" u regionu, svakako poželi da poseti obalu Crne Gore.

Nažalost, situacija je suprotno od Markovićevog hvalospeva, pišu crnogrski mediji.

Kako navode cene su iznad proseka, osoblje neretko neljubazno kao što se može videti na sledećem videu. Konobar jednog hotela u radnoj uniformi i čarapama preti i tera turiste sa plaže, među kojima se nalazi i dete od nekoliko godina.

"Alo izlazi iz vode, alo izlazi iz vode", nekulturni konobar obraća se turistima i dodaje: "Miči ove stvari, miči ovo", rasterujući turiste sa plaže.

Žena kojoj konobar miče stvari iz govora se čuje da je Ruskinja, koja na ruskom kaže: "Ne dirajte, to nije vaše!"

Iako zvanične statistike govore o neslućenim uzletima crnogorskog turizma, svakodnevica to veoma snažno opovrgava. Razloge možemo naći, navode crnogorski medji, u ovom videu. Bahatost, netrpeljivost, osionost su, na žalost, ono što dočekuje turiste.

Primetno, ti izrazi "dobrodošlice" se posebno odnose na goste iz Srbije. To je i razlog što se oni prirodno sve više okreću onim turističkim zemljama u kojima ne buja antisrpska histerija u medijima i stoga, posledično na plažama. Kad već daju novac, a idu na letovanje, mogu da biraju i zemlje gde ih ne doživljavaju kao "okupatore" i "vekovne ugnjetače".

Plaže su prazne ili poluprazne, a i tamo gde se naizgled čini da ima kupača uglavnom su u pitanju domaći gosti i oni koji ovde imaju vikendice.

Predsednik sektora turističkih agencija u Crnogorskom turističkom uduruženju Petar Ivković pre nekoliko dana saopštio je da podaci digitalnih internet kanala prodaje govore o skoro 40 odsto manje individulanih rezervacija, te da se "prelilo" na tržišta Turske, Grčke i Egipta.

Kurir.rs/IN4S.net Foto: Screenshot

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track