PALA MILOVA ZABRANA: Bećković, Antić, MIrović i Raković mogu u Crnu Goru!
Foto: Printscreen Vijesti.me

bez crne liste

PALA MILOVA ZABRANA: Bećković, Antić, MIrović i Raković mogu u Crnu Goru!

Crna Gora -

PODGORICA - Crnogorski ministar unutrašnjih poslova Mevludin Nuhodžić izjavio je da nema nikakve zabrane ulaska državljanima Srbije Matiji Bećkoviću, Aleksandru Rakoviću, Dejanu Miroviću i Čedomiru Antiću u Crnu Goru.

"Vlada 1. novembra, i ja 4. novembra saopštili smo odgovarajući na manipulacije, da nisu postojali nikakvi tajni spiskovi nepoželjnih osoba, već da nadžležni državni organi u svakom konkretnom slučaju procenjuju kako bi lica svojim delovanjem mogla ugroziti zaštićene vrednosti u interesu Crne Gore i njenih građana", rekao je Nuhodžić.

On je dodao da je bio jedan predmet gde je na osnovu bezbednosne procene Agencije za nacionalnu bezbednost za konkretnu osobu gde je postojala je zabrana do početka ove godine.

"Ponovnim bezbednosnim proverama utvrđeno je usled promenjenih okolnosti da više ne postoje razlozi za zabranu ulaska i ovog lica", rekao je Nuhodžić na pitanje poslanika u Skupštini Crne Gore.

Iz Vlade je ranije saopšteno da zvanični spisak osoba čiji je ulazak u Crnu Goru zabranjen ne postoji, ali da ima mišljenje za neke osobe koje su nepoželjne i da su u tom dokumentu i imena akademika Matije Bećkovića, istoričara Čedomira Antića i Aleksandra Rakovića, i profesora Pravnog fakulteta u Prištini Dejana Mirovića. Mitrović i Raković su u izjavi za portal IN4S negirali tvrdnje Nuhodžića i saopšili da im je bio zabranjen ulazak u Crnu Goru.

"Povodom skandaloznog, neistinitog i primitivnog odgovora ministra Nunhodžića, želim da obavestim javnost da mi je u februaru 2019. MUP CG odbio žalbu povodom zabrane ulaska ili vraćanja sa graničnog prelaza Dobrakovo u decembru 2018. godine kada sam nameravao da posetim majku i brata u mom rodnom Ulcinju", saopštio je Dejan Mirović.

I Raković je saopštio da ima informacije da mu je zabranjen ulazak i doao da će se "ponovo ujediniti srpske zemlje i da će osloboditi srpsko more".

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja