MILO ČEREČI VLADU GEORGIEVA! Krivična prijava zbog pesme TAMO DALEKO, a pevao je celi Herceg Novi! POGLEDAJTE SNIMAK JOŠ JEDNOM (VIDEO)
Foto: Printscreen

BARBA PODELIO CRNU GORU

MILO ČEREČI VLADU GEORGIEVA! Krivična prijava zbog pesme TAMO DALEKO, a pevao je celi Herceg Novi! POGLEDAJTE SNIMAK JOŠ JEDNOM (VIDEO)

Crna Gora -

PODGORICA - Humanitarni koncert "Za naše Kosovo i Metohiju" u Herceg Novom izazvao je oštru polemiku vladajuće DPS i opozicionih Prave Crne Gore i Demokratskog fronta, dok je Ministarstvo kulture najavilo prijavu protiv organizatora zbog, kako su naveli, isticanja simbola drugih država, skrnavljenja zvanične himne i političkih i nacionalističkih poruka.

I dok iz opštinskog odbora DPS-a u Herceg Novom navode da je reč o političkom skupu posle kojeg je Srbija "sve dalje i dalje", iz Prave Crne Gore ih pitaju kome je namenjena ta poruka i sa kim se obračunava "lokalna kvazielita vladajuće stranke".

DPS je juče saopštio da je Crna Gora organizatorima koncerta dobra samo kad se iz nje skupljaju prilozi i šalju van zemlje, kada se ne plaća porez na "takozvane humanitarne koncerte" i kada takvi koncerti služe kao paravan za političke svrhe. Naveli su i da "takozvani humanisti" misle i da Crna Gora ni danas nije svoja i nezavisna, dok su za pevača Vladu Georgijeva, koji je nastupao na koncertu i između ostalog pevao i "Tamo daleko", rekli da je "dežurni mrzitelj Crne Gore".

"Logično bi bilo da se saopštenjem oglasio bilo ko iz Srbije, makar i Bećković Matija, da viteški odbrani zemlju iz koje potiče. Zato u odsustvu istog, da se ne bi ćerali, a ćerat ćemo se ako bude trebalo, tzv. humanitarnim koncertom u Novom, Srbija više nije 'tamo daleko', nego sve dalje i dalje", navedeno je u saopštenju.

foto: Printscreen: Youtube/Marko Milacici

Na to je reagovao predsednik Prave Crne Gore Marko Milačić, koji je upitao sa kim se obračunava "pseudo-građanska lokalna kvazi-elita" iz DPS i od koga brane Crnu Goru. On je rekao i da je sutrašnji veliki Sabor u Herceg Novom prilika da Srbi iz Crne Gore pokažu kako se vole i i kako se čuva i brani humanost i ljudsko dostojanstvo.

Iz Demokratskog fronta poručuju da je reakcija DPS izraz besa i nemoći jer nisu uspeli da "slome tradicionalnu Crnu Goru", kao i da im posebno smeta pominjanje srpskog naroda na KiM jer je, kako navode, DPS jedna od posluga velikoalbanske politike.

foto: Printscreen

Barba svira uvod u "Tamo daleko"

Navode da su koncerti poput tog u Herceg Novom iznad politike i stranaka i da pokazuju jedinstvo i humanost, a da DPS više nikome ne može da prodaje priču o ugroženosti Crne Gore i da sebe predstavlja kao zaštitnika države.

Kurir.rs/Tanjug

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track