CRNA GORA PROTIV ALBANSKE ZASTAVE: Prijava zbog isticanja barjaka susedne države na skupu na Cijevni
Foto: Profimedia

oštro

CRNA GORA PROTIV ALBANSKE ZASTAVE: Prijava zbog isticanja barjaka susedne države na skupu na Cijevni

Crna Gora -

Crnogorsko Ministarstvo kulture podneće prijavu protiv organizatora skupa na Cijevni, tokom kojeg je isticana zastava Albanije, bez nacionalne zastave Crne Gore.

Manifestaciju, održanu u četvrtak u mestu Trgaja, na reci Cijevni, na kojoj su se mahom okupili žitelji Malesije, ali i značajan broj ljudi iz dijaspore, obeležilo je vijorenje albanske zastave, navodi RTCG dodajući da je bio prisutan i lider pokreta Samoopredeljenje sa KiM Aljbin Kurti.

Povodom ovog događaja, crnogorsko Ministarstvo kuture poručilo je da će reagovati u skladu sa zakonom.

"Kako je na tom skupu bio istaknut simbol susedne države bez nacionalne zastave Crne Gore, u vezi sa pomenutim slučajem podnećemo pred nadležnim organima prijavu protiv organizatora. Ističemo jos jednom da manifestacije kulture ne smeju da budu paravan za bilo kakav nacionalizam, niti za kršenje normi koje su jasno definisane pozitivno pravnim propisima Crne Gore", navodi ministarstvo.

U ministarstvu, na čijem čelu je Aleksandar Bogdanović, napominju da je multikonfesionalni i međuetnički sklad jedno od temeljnih bogatstava crnogorskog društva.

"Uvažavajući prava svih građana Crne Gore da neguju svoj kulturni i nacionalni identitet, ovim putem još jednom ukazujemo na nužnost poštovanja važećih zakonskih odredbi, kako bi u budućnosti slične reakcije bile izbegnute. Jer zakoni Crne Gore moraju biti jednaki za sve njene građane", poručuje Ministarstvo kulture.

Kurir.rs/Tanjug

Foto: Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track