MILOVA SAVETNICA NEKAŽNJENO PLJUJE SRBE: Nema krivične odgovornosti za Mirnu Nikčević zbog želje da spali hram SPC u Podgorici
Foto: Printscreeen Facebook, Profimedia

bruka

MILOVA SAVETNICA NEKAŽNJENO PLJUJE SRBE: Nema krivične odgovornosti za Mirnu Nikčević zbog želje da spali hram SPC u Podgorici

Crna Gora -

Više državno tužilaštvo u Podgorici utvrdilo je da nema elemenata krivične odgovornosti Mirne Nikčević, prve savetnice u ambasadi Crne Gore u Ankari.

Nikčevićeva je ranije na svom profilu na Fejsbuku iznela stavove i komentare u kojima je vređala vernike koji su se na Trojičindan okupili ispred Sabornog hrama Hristovog vaskrsenja u Podgorici.

U odluci tužilaštva navodi se da su tokom uviđaja pribavljeni svi podaci i obaveštenja radi ocene svih okolnosti pitanja — da li se u radnjama Nikčevićeve stiču elementi bilo kog krivičnog dela koje se goni po službenoj dužnosti, piše list Dan, a prenosi RTCG.

Kako se navodi — utvrđeno je da nema elemenata krivične odgovornosti i da ona treba da odgovara samo prekršajno.

Crnogorsko Ministarstvo spoljnih poslova pre dva meseca pokrenulo je disciplinski postupak protiv Nikčevićeve zbog stavova i komentara o

Trojičindanskom saboru, koji je održan ispred Sabornog hrama Hristovog vaskrsenja u Podgorici.

Nakon toga joj je skraćen mandat i suspendovana je do pravosnažnog okončanja disciplinskog postupka.

Sve je počelo kada se Nikčevićeva na Fejsbuku uključila u diskusiju prijateljice, koja je objavila fotografije sa sabora i prijateljima poželjela mir i ljubav.

Njeni stavovi u prepisci imaju karakteristike govora mržnje, jer je između ostalog navela i da bi „zapalila Hram i sva goveda tamo“ i da se radi o „koljačima primitivnim“.

Kurir.rs/Sputnjik Srbija

Foto: Printscreen Facebook

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track