BRANIO MONAHINJE IZ BEŠKE, PA ZAVRŠIO U POLICIJI: Ratko iz Bara priveden zbog komentara na Fejsbuku (FOTO)
Foto: Printscreen

progon srba u crnoj gori

BRANIO MONAHINJE IZ BEŠKE, PA ZAVRŠIO U POLICIJI: Ratko iz Bara priveden zbog komentara na Fejsbuku (FOTO)

Crna Gora -

Tortura nad Srbima u Crnoj Gori ne jenjava danama. Tako je crnogorski režim otišao korak dalje, pa sada u prostorije Centra bezbednosti ovih dana privodi i saslušava Srbe i zbog komentara na društvenim mrežama.

Posle privođenja i saslušanja Nikšićanina Luke Samardžića zbog Fejsbuk komentara, poziv da se javi u barsku stanicu policije zbog pisanja na društvenim mrežama dobio je i Baranin Ratko Ćipranić.

On je kazao da je saslušan jer je napisao na svom Fejsbuku profilu, „da smo na Trojičindan 15.7.2019. dali zavet da, ćemo braniti naše svetinje i srpski rod i da je ovo dovoljno alarmantno što je šiptarija uradila našim monahinjama na Beškoj."

foto: Youtube/Printscreen

Podsetimo, grupa, za sada nepoznatih Albanaca, verbalno je napala monahinje iz manastira Beška na Skadarskom jezeru.

"Govorili su nam da manastir nije naš, kao što nije naše ni Kosovo i pretili da će nas oterati odavde“, posvjedočila je monahinja Varvara.

foto: Facebook/Printscreen

Ćipranić je na svom profilu pojasnio da se Albanci ne bi usudili da provociraju nezaštićene monahinje da nemaju podršku crnogorskih vlasti.

“Takođe sam napisao da su dobili leđa od domaćih izdajnika i fukara“, rekao je Ćipranić novinaru IN4S nakon jučerašnjeg saslušanja.

On je podsetio na obavezu koju ima pravoslavni narod da čuva i brani svoje svetinje.

“Mi, Srbi pravoslavci koji smo dali zavet smo spremni da branimo naše svetinje valjda smo i dužni kad to ne radi država. A ko izda, rđa bio, rđa i ostao", napisao je na svom Fejsbuku Ćipranić zbog čega je dobio poziv da da izjavu u barskoj policiji po nalogu tužioca.

Kako prenose lokalni mediji, Ćipranić je često na meti policije zbog svojih jasnih patriotskih stavova.

Kurir.rs/In4s.net Foto. Facebook/Youtube

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja