CRNOGORCI ODUŠEVLJENI PATROLAMA S ALBANCIMA: Sad su bezbedniji i građani i turisti!
Foto: gov.me

OBILAZAK

CRNOGORCI ODUŠEVLJENI PATROLAMA S ALBANCIMA: Sad su bezbedniji i građani i turisti!

Crna Gora -

PODGORICA, 20. avgusta (Tanjug) - Crnogorski ministri odbrane i unutrašnjih poslova Predrag Bošković i Mevludin Nuhodžić obišli su danas mešovite patrole vojske i policije na granici sa Albanijom i tom prilikom istakli da one doprinose boljoj zaštiti granice, a samim tim i većoj bezbednosti građana i posetilaca Crne Gore.

"Ovakve zajedničke patrole daju mogućnost da se zajedničkim radom uvežbavaju procedure i sve ono što je bitno kako bi se na kvalitetniji i bolji način obezbedila naša granica, a na nama je da im unapredimo uslove za rad i boravak u ovim objektima", rekao je Bošković, prenosi RTCG.

foto: gov.me

Ministar Nuhodžić rekao je da je zahvaljujući mešovitim patrolama od avgusta do decembra, sprečeno 2.000 ilegalnih ulazaka u Crnu Goru.

Kako se navodi, vojska Crne Gore od avgusta prošle godine na osnovu odluke Saveta za odbranu i bezbednost pomaže graničnoj policiji u čuvanju državne granice i angažovana je u kontroli pograničnog pojasa i državne granice sa Albanijom u zoni graničnog prelaza Božaj.

Kurir.rs/Tanjug

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track