Najnovije vesti

DRAMA NA IZLAZU IZ BOKE KOTORSKE: Kruzer zatražio pomoć, dete hitno evakuisano zbog bolesti!
Foto: Printscreen Vijesti.me

MUNJEVITA REAKCIJA

DRAMA NA IZLAZU IZ BOKE KOTORSKE: Kruzer zatražio pomoć, dete hitno evakuisano zbog bolesti!

Crna Gora

Kruzer MSC Opera na izlazu iz Kumborskog tesnaca u Boki Kotorskoj zatražio je sinoć preko Pomorskog operativnog centra Uprave pomorske sigurnosti Crne Gore hitnu evakuaciju petogodišnjeg deteta zbog bolesti, objavili su lokalni mediji. 

Obavešteni su svi državni organi - Sektor granične policije, Operativno-komunikacioni centar, Zavod za hitnu medicinsku pomoć.

Turistički čamac Gracijana i plovilo pilotske službe Luke Kotor su preuzeli dete u pratnji brodskog doktora i roditelja i prevezli ga do luke Zelenika, gde su ga čekali ekipa Zavoda za hitnu medicinsku pomoć, agent brodara MSC i lučke vlasti.

Bolesno dete je iskrcano sa broda u 22.00, a 12 minuta kasnije stiglo je u luku Zelenika, gde je iskrcano u pratnji roditelja i još jednog deteta.

O akciji medicinske evakuacije sa MSC Opere bila je obaveštena i obalna radio-stanica Dubrovnik radio, jer se evakuacija obolelog putnika odvijala i u hrvatskim teritorijalnim vodama severno od rta Oštro.

Dubrovnik radio je takođe ponudio pomoć, ali za tim nije bilo potrebe jer su reagovale crnogorske službe uz prethodno dobijenu saglasnost hrvatskih organa. MSC Opera nastavila je krstarenje Mediteranom i trenutno iz Boke plovi ka grčkoj luci Mikonos.

Kurir.rs/Beta

Foto: Printscreen Vijesti.me

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...