PRAVDO OSTALA SI SAMA, BEZ TUŽILAŠTVA KOJE BI TE ČUVALO I BEZ SUDA KOJI BI TE SAČUVAO: Posle ovog govora je uhapšen Marko MIlačić, predsednik Prave Crne Gore! (FOTO)
Foto: Facebook/Marko Milačić

bruka

PRAVDO OSTALA SI SAMA, BEZ TUŽILAŠTVA KOJE BI TE ČUVALO I BEZ SUDA KOJI BI TE SAČUVAO: Posle ovog govora je uhapšen Marko MIlačić, predsednik Prave Crne Gore! (FOTO)

Crna Gora -

Marko Milačić, predsednik stranke Prava Crna Gora uhapšen je jutros u Podgorici zajedno sa dva fukncionera stranke. Oni su se uputili ispred Vrhovnog tužilaštva Crne Gore gde su trebali da održe konferenciju za medije.

Milačić je na svom Fejsbuk nalogu objavio govor ubog koga je uhapšen.

"Draga braćo i sestre, poštovani prijatelji, prava i slobodna Crna Goro.

Tužan sam što se u ime ćuteće Crne Gore, u ime većinom ćutećih pravnika, Sokratovih sledbenika, ja koji nisam pravnik opraštam od pravosuđa, preminulog od ćutanja, od neispunjenog zavjeta i zakletve zakonu nad Ustavom".

foto: Facebook/Marko Milačić

"Pravdo ostala si sama. Bez tužilaštva koje bi te dostojno čuvalo, bez suda koji bi te sačuvao. Bez pravosuđa rođenog u junačkom vremenu, kao mač i štit ljudi i zakona, u Opštem imovinskom zakoniku Knjaza Nikole, u njegovom: "Crnogorci! Pred ovim zakonom da umukne svačija volja, a neka se čuje samo volja njegova, volja zakona... Od svih vlasti, a naročito od sudija, najstrože zahtijevam da su strogi i savjesni vršioci zakona i da u primjeni zakonskih određenja ne gledaju ni ko je ko, ni ko se kako zove, ni kog je roda i plemena, ni koji položaj zauzima, ni kojim se krstom krsti ili ne krsti".

foto: Facebook/Marko Milačić

"Ostali smo bez pravosuđa rođenog u vremenu kada je Zakonik opšti Crnogorski i Brdski primjenjivao biblijska načela među jedinim slobodnim dijelom srpskog naroda, u kom su se izdajnici, blagoslovom Svetog Petra Cetinjskog, predavali vječnom prokletstvu i isključivali iz društva".

foto: Facebook/Marko Milačić

"Ostali smo bez pravosuđa rođenog u neslobodi, a umrlog od slobodne, a zarobljene Crne Gore. Nemaju oni, Pravdo, talenat za tvoje pravosuđe. Nemaju mač da brane tvoj štit. Zalutala si Pravdo u knjige iz kojih su učili Medenica, Katnić i Stanković".

"Nisu te Pravdo shvatili. Nisu te Pravdo prihvatili. I tebe će ubiti Pravdo, upozoravam te, nad kovčegom crnogorskog pravosuđa i Vrhovnog državnog tužilaštva i tebe će staviti u još crnji kovčeg, sazidan od kriminala, od neznanja, od pokvarenosti i od alavosti".

foto: Facebook/Marko Milačić

Ubiće te, Pravdo, kao što su ubili pravosuđe, mučeći ga trideset godina svojim neznanjem, praveći od njega kovčeg za svoje koverte i blago, praveći od njega mrtvački kovčeg u koji je Vesna Medenica sahranila Amandman VII na Ustav Crne Gore proglašavajući se treći put za vrhovnog vođu tvog pravosuđa.

Ubiće te, Pravdo, kao što su ubili pravosuđe neznanjem i optužbama Milivoja Katnića, koji umjesto da ganja sinove, braću i sestre najvećeg od svih počinilaca krivičnih djela, on im oprašta milujući ih, tješeći ih riječima: „Svi smo mi sinovi Mila Đukanovića.“

"Ubiće te, Pravdo, metkom u čelo, metkom kojim je Ivica Stanković, bežeći od svog straha i svojih koverti, bježeći sa svoje pres-konferencije, metkom koji je ispalio u svoju crnu togu, i u svoje pravosuđe. Ubiće te, Pravdo, kao što su ubili pravosuđe, sa ćutećim advokatima koji umjesto da brane, ne govore Pravdo o Pravdi".

foto: Facebook/Marko Milačić

"Naše pravosuđe je danas, izmučeno, i bez prava na advokata upokojilo svoju dušu. Ostala si ti, besmrtna udovice Pravdo, nama u amanet da umjesto ćutećih pravnika kažemo: tvrd je zakon, ali je zakon. Da te štitimo, Pravdo, od mača Medenice, Katnića i Stankovića, sve dok se sa tobom, upravo oni, ne budu sreli, Pravdo, oči u oči, da ih poraziš svojim dostojanstvom i mirom kada shvate da su u životu najgore one parnice koje vodimo sami sa sobom. Oči u oči, sa biblijskom Pravdom, dok u ime naše djece budeš rađala novo pravosuđe".

"Novo pravosuđe umjesto onog koje je u samrtnom ropcu, gledajući svojim očima smrt u oči, ostavilo amanet: Ako još ima Pravde, tada se nemam čega bojati. Ako je nema, neka se boje oni koji bježeći hoće moju glavu, a ja nemam od čega bježati. I neka vam je, pravosuđe i Vrhovno državno tužilaštvo, laka crnogorska zemlja nad kojom ste robovali."

Kurir.rs

Foto: Facebook/Marko Milačić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track