CRNOGORCI POBESNELI NA ALBANCE ZBOG ZAGAĐIVANJA: U reku Bojanu bacili im crknutu živinu (FOTO)
Foto: AP/Kin Cheung

incident

CRNOGORCI POBESNELI NA ALBANCE ZBOG ZAGAĐIVANJA: U reku Bojanu bacili im crknutu živinu (FOTO)

Crna Gora -

Vlada Crne Gore uputila je protest Albaniji povodom poslednjih ekoloških akcidenta u pograničnom vodotoku reke Bojane gde su se pojavili leševi uginule živine.

Kako je saopšteno iz Ministarstva održivog razvoja i turizma, protest je upućen posredstvom Ministarstva spoljnih poslova, a na inicijativu potpredsednika za ekonomsku politiku i finansijski sistem, Milutina Simovića i ministra održivog razvoja i turizma Pavla Radulovića, prenosi RTCG.

Iz tog vladinog resora su kazali da takvi incidenti ugrožavaju imidž te prestižne turističke destinacije.

"Vlada Crne Gore u skladu sa dobrosusedskom politikom, pozivajući na zajednicku brigu o resursima, u konstantnoj komunikaciji sa albanskom stranom, dosledno insistira na primeni svih međunarnodnih konvencija. Shodno tome, crnogorska strana je u obavezi da o svemu obavesti svoje međunarodne partnere, što će biti uradeno u hitnom službenom postupku", navodi se u saopštenju.

Akcija čišćenja donjeg toka Bojane od leševa uginule živine, koja danima pluta rekom, počela je danas, saopšteno je iz Ministarstva poljoprivrede.

S obzirom na uočenu količinu kesa koje se nalaze uzvodno uz obalu Bojane, na potezu od ušća do naselja Race, procenjuje se da će za sakupljanje svog tog otpada trebati više dana, naglasili su iz Ministarstva poljoprivrede. U akciji uklanjanja životinjskog otpada, osim predstavnika Ministarstva i Uprave za bezbednost hrane, učestvovali su i pripadnici Granične policije i Službe zaštite i spašavanja.

Pod nadzorom veterinarskog inspektora prikupljen životinjski otpad je neškodljivo uništen.

(Kurir.rs/Tanjug/Foto ilustracija: AP/Kin Cheung)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track