Najnovije vesti

MITROPOLIT AMFILOHIJE PRAVI BRATSKU VEČERU POMIRENJA: Pozvao predstavnike svih partija, nacija i vera u Crnoj Gori
Foto: Marina Lopičić

ponuda poslova

MITROPOLIT AMFILOHIJE PRAVI BRATSKU VEČERU POMIRENJA: Pozvao predstavnike svih partija, nacija i vera u Crnoj Gori

Crna Gora

Mitropolit crnogorsko-primorski Srpske pravoslavne crkve Amfilohije izjavio je da ima nameru da oko Božića pozove na, kako je kazao, "bratsku večeru pomirenja", predstavnike svih političkih partija u Crnoj Gori, bilo da su Albanci, Crnogorci, muslimani, katolici.

"Da na tom pomirenju i bratskoj ljubavi gradimo budućnost, i svoju, i svoje dece i Crne Gore, a ne na mržnji, na deobama i svađama, krvoprolićima i onome što je građeno naročito od 1941. godine", poručio je mitropolit, a prenele podgoričke "Vijesti".

On se iz manastira Ostrog obratio crnogorskim vlastima, da, kako je naveo, shvate "da ničija nije do zore gorela, i da je svaka vlast od danas do sutra, kao i naši životi".

"Prema tome, ja ih pozivam da se oni sami vrate onom izvornom crnogorstvu, izvornoj Crnoj Gori, i da se oslobode od nasleđa bratoubilačkog i bogoubilačkog, jer sve što je građeno ovde (manastir Ostrog), građeno je na ljubavi prema Bogu i ljubavi prema bližnjima. To je svedočanstvo ove svetinje", zaključio je Amfilohije.

Mitropolit je takođe danas najavio da će na crkveno-narodnom saboru koji je planiran za 21. decembar u Nikšiću, biti donete mošti Svetog Vasilija Ostroškog.

DPS KRITIKUJE AMFILOHIJA

Najava mitropolita Amfilohija da će mošti Svetog Vasilija Ostroškog biti na Saboru koji je zakazan za 21. decembar u Nikšiću, zloupotreba je koju ne pamti Crna Gora, ocenila je danas Demokratska partija socijalista.

"U pravoslavnom svetu niko nije toliko daleko otišao, da koristi mošti jednog takvog sveca za političke ciljeve. I to protiv sopstvene države. Ovim Mitropolit dokazuje da je za njega Ostrog samo fabrika para koje se koriste za antidržavne i anticrnogorske ciljeve, za sve što je suprotno od onoga što bi vera i njegova misija trebalo biti", stoji u saopštenju DPS.

(Kurir.rs/Tanjug/Fonet/Foto: Marina Lopičić)

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...