Najnovije vesti

NAORUŽAVAJU SE SVE VIŠE! CRNA GORA KUPUJE JOŠ BORBENIH VOZILA: Posle dogovora sa Amerima i Turcima, PAO DIL sa Izraelom
Foto: Profimedia

POTVRDIO MINISTAR ODBRANE

NAORUŽAVAJU SE SVE VIŠE! CRNA GORA KUPUJE JOŠ BORBENIH VOZILA: Posle dogovora sa Amerima i Turcima, PAO DIL sa Izraelom

Crna Gora

Crna Gora će od kompanije iz Izraela kupiti naoružanje za borbena vozila, saopštio je ministar odbrane Predrag Bošković, navodeći da će dve pešadijske čete biti kompletno opremljene.

Bošković je, uoči posete Izraelu, rekao da je Vlada dogovorila da Crna Gora uđe u aranžman sa Izraelom kako bi naoružala borbena vozila. On je kazao da je to spoj koji će omogućiti najbolju moguću opremljenost pripadnika Vojske Crne Gore, a pre svega pešadijskih jedinica.

"To nam je bio plan, da dve pešadijske čete VCG opremimo lakooklopnim vozilima kako bismo im omogućili da mogu bez izlaganja opasnosti izvršavati svoje zadatke, a na najbolji mogući način omogućiti njihovo participiranje u međunarodnim misijama“, rekao je Bošković.

On je podsetio i da će Turska Vojsci CG donirati 16 miliona evra za obnovu kompletnog voznog parka, pre svega transportnog programa.

"Na taj način će, nakon što su nabavljeni helikopteri, biti zaokružen jedan veliki proces modernizacije VCG sredstvima“, rekao je Bošković.

foto: Profimedia

Podsetimo, portal „Balkanska bezbednosna mreža“ krajem novembra naveo je da je u budžetu Crne Gore za 2020. godinu predviđeno da se uzme kredit od 35 miliona evra za nabavku daljinski upravljanih borbenih stanica za naoružavanje lakih oklopnih vozila JLTV čiju je nabavku CG ugovorila sa Vladom SAD.

(Kurir.rs/Sputnjik, Foto: Profimedia)

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...