ALBANAC SA KIM PUCAO MILUTINU U POTILJAK! Ovo je policajac kog su mučki ubili! Detalji STRAVIČNOG zločina potresaju CG
Foto: Facebook

tuga do neba!

ALBANAC SA KIM PUCAO MILUTINU U POTILJAK! Ovo je policajac kog su mučki ubili! Detalji STRAVIČNOG zločina potresaju CG

Crna Gora -

Lekari risanske bolnice nisu uspeli da spasu život graničnog policajca Milutina Lekovića (41), ranjenog juče oko 14 sati u Igalu.

Lekoviću je, kako se sumnja, hitac u glavu ispalilo Albanac sa Kosmeta, kojeg je graničar, sa kolegom, privodio u stanicu policije, javlja Sputnjik.

Pištolj je potegao sa zadnjeg sedišta službenog automobila, a potom pobegao sa dvoe sunarodnika.

Ranjeni Leković hitno je transportovan u bolnicu u Meljinama, odakle je nakon intervencije prebačen u bolnicu u Risnu, u kojoj je operisan.

Nešto pre 20 sati podlegao je povredama.

Dok su se lekari borili za Lekovićev život, njegove kolege tragale su za dvojicom muškaraca i ženom koji su nakon ranjavanja pobegli iz službenog automobila.

Uhapšeni su oko 17 sati u Sutorinskom polju dok su pokušavali peške da pobegnu preko granice sa Hrvatskom.

Kada ih je policija pronašla i opkolila, osumnjičeni za ubistvo policajca ponovo je potegao pištolj. Ranjen je u ruku u razmeni vatre, a potom su sve troje uhapšeni.

Iz Uprave policije kasno sinoć kazali su da rade na identifikaciji troje uhapšenih.

“Zapuštenog su fizičkog izgleda, što nam dodatno otežava identifikaciju. Iako tvrde da imaju 45 godina, izgledaju po 15 starije. Ženska osoba koja je uhapšena sa njima ima oko 70 godina”, kazao je izvor „Vijesti“ iz Uprave policije.

Ranije juče iz te institucije zvanično su saopštili da je njihov kolega ranjen pilikom privođenja tri lica koja su u mestu Sutorina zatečena bez ličnih dokumenata.

Izvor iz policije kazao je da je Lekovićev kolega iz patrole ispričao da su u tom mestu primetili tri osobe koje idu ka pograničnom pojasu.

“Zaustavili su ih, tražili dokumenta, ali oni su rekli da nemaju i da su sa Kosova. Nakon toga, pretresli su ih i naredili im da sednu na zadnje sedište kako bi ih odvezli u Centar bezbednosti. Rekao je da je, kada su došli u centar Igala, jedan od muškaraca iz kese koju je imao sa sobom izvadio pištolj i pucao u glavu njegovom kolegi koji je bio za volanom”, kazao je taj izvor za Vijesti.

Iz UP kasno sinoć saopštili su da su njihovi službenici nakon ranjavanja Lekovića efikasno reagovali, locirali i uhapsili troje osumnjičenih da su povezani sa tim krivičnim delom:

“Od kojih je jedan, kako se sumnja, lišio života našeg kolegu… Oko 14.45 časova u Ulici Sava Ilića u Igalu, prilikom radnje privođenja tri lica koja nisu kod sebe imala lična dokumenta, jedno od lica iz svog pištolja je ispalilo hitac u policijskog službenika M. L. Napadači, dve muške i jedna ženska osoba su se nakon napada dali u bekstvo u nepoznatom pravcu. Za napadačima je odmah organizovana potera i uspostavljena blokada grada, kao i šireg pograničnog pojasa prema Republici Hrvatskoj. Osumnjičena lica su locirana na području Sutorine oko 17 sati i lišena slobode”, objasnili su iz UP.

Uprava policije izražava ogorčenost zbog tragične smrti našeg kolege i sa pažnjom će pratiti dalji tok razvoja događaja u krivičnom procesuiranju osumnjičenih lica“, saopšteno je iz UP

U saopštenju su potvrdili i da je, prilikom hapšenja, muškarac starosti od oko 45 godina potegao pištolj i uperio ga u policijske službenike izgovarajući pritom prijeteće riječi.

“Tada je došlo do razmjene vatre u kojoj je napadač od strane policijskih službenika pogođen iz vatrenog oružja i onesposobljen, dok su druga dva lica, muškarac starosti od oko 50 godina i ženska osoba starosti od oko 70 godina takođe savladani. Policija raspolaže podacima o mogućem identitetu osumnjičenih lica, a u toku su aktivnosti na potvrđivanju tih saznanja sa partnerskim službama”, kazali su iz UP.

Oni su se zahvalili svim građanima Herceg Novog koji su svojim pozivima davali blagovremene i tačne informacije o napadačima i njihovom pravcu bekstva.

Kurir.rs/in4s

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track