TUZI U KARANTINU JER SE VIRUS BRZO ŠIRI: Zaraženo 13 članove iste porodice, mnogi se zarazili na izjavljivanju saučešća
Foto: Youtube/Vijesti

važno ostati kod kuće

TUZI U KARANTINU JER SE VIRUS BRZO ŠIRI: Zaraženo 13 članove iste porodice, mnogi se zarazili na izjavljivanju saučešća

Crna Gora -

Dve porodice iz Tuzi kod kojih su registrovani oboleli od korone veruju da su zaraženi na sahrani koja je organizovana pre mera zabrane okupljanja.

Tuzi su nakon što je Institut za javno zdravlje registrovao 15 obolelih i dramatično širenje virusa, potpuno zatvoreni i izolovani, a policija je kontrolisale ulaze u tu opštinu. Jedan od zaraženih meštana Malesije Daci Camaj kazo je da su prvo njegovom bratu registrovali virus pre pet dana, nakon čega su zaraženi i on i njegova supruga.

“Dve grupe epidemiologa su juče uzimale briseve u Malesiji. Bris je uzet i našoj deci i drugom bratu, majci i snaji. Testirano je moje četvoro dece i rezultate očekujemo danas. Ekipe epidemiologa idu redom i pokušavaju da spreče širenje virusa. Kada je reč o simptomima, umoran sam i iscrpljen, ne mogu ni da pričam, a nemam temperaturu i ne kašljem. Nismo nigde bili vani, tako da bog zna ko nam je preneo virus”, ističe Camaj.

Jedan od članova porodice iz Tuzi, a čiji su članovi zaraženi kaže da im sad samo predstoji da se nasipima hrabrosti brane od poplave straha.

Smatra da nije nulti pacijent jer nije nigde putovao i veruje da je zaražen dok je prisustvovao jednom saučešću.

“Jedan od naših rođaka je u bolnici. Kod nas je otkriven virus, čekamo analize za decu. Nadam se da ona neće biti pozitivna i najviše zbog toga strepim. Niko nije verovao da je ovoliko infektivan i težak virus. Ljudi ovu infekciju nisu ozbiljno shvatili i nisu se pridržavali mera. Zbog toga se sve ovo i dešava. Mi u porodici uzimamo vitamine, zdravo se hranimo, smatrao sam da imamo jak imunitet, ali opet smo zakačili virus. Savetujem građanima da vode računa o zdravlju, da se ne igraju i čim osete prve simptome, kao što je, recimo umor, treba da se jave lekaru. Tako virus počinje. Mislimo da smo umorni od posla, a zapravo je u pitanju virus”, kaže on.

Epidemiolozi su bili i kod Zorana Milića u Pothumu.

“Bio sam na saučešću kod porodice koja ima 13 članova zaraženih koronom i sada sve nas obilaze i rade briseve. Ja se dobro osećam i mislim da će mi nalaz biti negativan. Danas su samo od mene uzeli uzorak, ne i od ukućana i rečeno mi je da ne izlazim iz kuće. Niko nikog nije hteo da zarazi virusom. Jednostavno, desi se, ali svi moramo biti oprezni”, poručio je Milić.

Kurir.rs/Dan/In4s.net

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track