KNEŽEVIĆEVA LEKCIJA U SKUPŠTINI CG: Srbija da PROTERA crnogorske tajkune, tamo glume Srbe, a ovde su VELIKI CRNOGORCI!
Foto: Printscreen Youtube/СРБИН.инфо

BEZ DLAKE NA JEZIKU

KNEŽEVIĆEVA LEKCIJA U SKUPŠTINI CG: Srbija da PROTERA crnogorske tajkune, tamo glume Srbe, a ovde su VELIKI CRNOGORCI!

Crna Gora -

Premijer Crne Gore Duško Marković odgovarao je danas u crnogorskom parlamentu na pitanja predstavnika poslaničkih klubova. Reč je ubrzo dobio i Milan Knežević, osnivač i predsednik Demokratske narodne partije Crne Gore, član predsedništva opozicionog Demokratskog fronta i aktuelni član Skupštine Crne Gore.

Knežević se u svom izglaganju između ostalog osvrnuo i na odluku koju su donele crnogorske vlasti, da se otvore granice prema određenim državama, među kojima nema Srbije.

"Vi ste gospodine Markoviću pre dva dana, Crnu Goru proglasili za free korona destinaciju, i onako slavodobitno poput Cezara skinuli masku. Ko vas ne zna mislio bi da se radi o nekom hirurgu, koji je upravo izvršio transplantaciju jetre, bubrega, krajnika, mozga i materice. I Vi ste proglasili pobedu i saopštili spisak država u koje mogu da idu građani Crne Gore i spisak država iz kojih ne može da se dođe u Crnu Goru.

Među tim državama i je i Nemačka gospodine Markoviću. Vi ste rekli "građani Crne Gore mogu da idu u Nemačku". Dan kasnije Nemačka kaže "građani Nemačke ne mogu da idu u Crnu Goru". Znači Angela Merkel Vam je poslala poruku 'aufiderzen Montenegro'", rekao je Knežević.

On je negodovao povodom te odluke i istakao je da je Srbija prestigla Crnu Goru u svemu.

"Ali je vrlo važno bilo da Vi pošaljete poruku navodno kako je Srbija i Republika Srpska nestabilo epidemiološko žarište u Crnoj Gori. Znate zašto? Zato što Vas je Srbije prestigla u svemu. Naš javni dug je preko 80 odsto BDP-a, srpski je ispod 50 odsto. Prestigli su nas u platama, prestigli su nas penzijama, prestigli su nas u investicijama, dve milijarde evra nam je uvoz, a dvesta miliona evra nam je izvoz gospodine Markoviću", dodao je on.

Potom je istakao da bi on da je na mestu Srbije preduzeo recipročne mere.

"I da sam na mestu Srbije, ne bih ja zabranio avionima Montenegro erlajsa da sleću na piste po srpski aerodromima. Ne, ne. Ja bih popisao sve ove tajkune koji su do 2006. godine stvorili poslovne imperije po Srbiji i odatle finansiraju ovu antisrpsku politiku u Crnoj Gori i promovišu takozvanu državu Kosovo. Oduzeo bih im imovinu, oduzeo stanove, oduzeo bi svaki posao i proterao bi ih iz Srbije. To bih ja uradio.

Pa bih onda zabranio deci funkcionera da vikendom idu u Srbiju, da se provode po splavovima, da obilaze svoje stanove, da obilaze svoje nekretnine, i da se više ne pišu Srbi kada treba besplatno da dobiju studiranje u Beogradu. To bih ja uradio, pa biste videli Vi šta su recipročne mere gospodine Markoviću, nego Srbija ne želi da Vam odgovori na način na koji Vi zaslužujete", rekao je Milan Knežević

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track