Najnovije vesti

TUKLI GA ČIME SU STIGLI: 7 crnogorskih policajaca se obrušilo na jednog Pljevljaka, udarali ga pendrecima i šutirali
Foto: Youtube/Rokaj RobijoHD

na protestima zbog hapšenja sveštenih lica

TUKLI GA ČIME SU STIGLI: 7 crnogorskih policajaca se obrušilo na jednog Pljevljaka, udarali ga pendrecima i šutirali

Crna Gora

Najmanje sedam policajaca tuklo je 13. maja u Pljevljima nogama, rukama i pendrecima mladića O.M. (21) iako on nije pružao nikakav otpor, čime su prekoračili ovlašćenja i povredili njegova prava, konstatovao je Savet za građansku kontrolu rada policije.

Savet je istakao da očekuje reakciju Odeljenja za unutrašnju kontrolu policije. Prema njihovim podacima iz pljevaljskog tužilaštva, taj predmet je u fazi izviđaja.

Policajci sa opremom za razbijanje demonstracija tukli su 21-godišnjaka tokom protesta građana zbog hapšenja vladike Joanikija i sveštenika Mitropolije crnogorsko-primorske i tu policijsku „akciju” zabeležile su kamere.

„Na kadrovima se vidi da O.M, koji nije pružao nikakav otpor, najmanje sedam policijskih službenika udaraju nogama, rukama i pendrecima. Broj udaraca koje je primio O.M. je značajan”, naveli su iz Saveta.

Na snimku se, kako su dodali, vidi da jedan od policajaca koji ga je takođe udarao, podiže desnu ruku kao znak kolegama da prestanu sa udaranjem.

„Savet je na osnovu dostupne dokumentacije i video-zapisa, ocenio da su policijski službenici Centra bezbednosti Pljevlja u postupanju prema građaninu O. M. prekoračili ovlašćenja zbog čega je došlo do povrede prava”, piše u zaključku Saveta, prenosi Politika.

Kurir.rs/Politika/Sputnjik

Foto: Youtube/Rokaj RobijoHD

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...