GLUMAC SLAVKO LABOVIĆ POSLAO PORUKU BRAĆI U CRNOJ GORI: Ustali su oni koji nisu prodali i izdali svoju čast i obraz
Foto: Facebook/Slavko Labović

podrška iz kopenhagena

GLUMAC SLAVKO LABOVIĆ POSLAO PORUKU BRAĆI U CRNOJ GORI: Ustali su oni koji nisu prodali i izdali svoju čast i obraz

Crna Gora -

Narodu u Crnoj Gori obratio se iz Kopenhagena poznati glumac Slavko Labović, koji je poreklom iz Crne Gore.

"Kao i svi vi, nemoćno i sa neizmerljivim bolom i tugom sam posmatrao propast i uništavanje mog naroda, državotvornog i autohtonog, srpskog naroda! Godinama se dešava gruba diskriminacija. Narodu su oduzeta osnovna ljudska prava i svako dostojanstvo. Nad ugroženim i napaćenim srpskim narodom se vrši duhovni i kulturološki genocid! Kivno, sistematski i krvoločno se satire naš narod i zatiru se njegovi koreni, tragovi, a time i budućnost!", kazao je Labović.

Prema njegovim rečima, veleizdajnički režim neumorno i ostrašćeno sprovodi nasilnu i izopačenu promenu našeg identiteta i naše slavne istorije čija je parola je sledeća: "Pljuni svoga oca i đeda u lice, i budi sve suprotno onog, što su oni bili!"

Vrhunac ovog samoubilačkog i krajnje nemoralnog projekta se desio kada je režim krenuo u cinični i neumoljivi pohod na našu svetu, Srpsku pravoslavnu crkvu, kaže glumac.

„Ali, desilo se čudo! Desilo se jedno Božije čudo! Narod Crne Gore, pošteni ljudi, ljudi koji mare za osnovna ljudska prava, za slobodu, demokratiju i dostojanstvo su ustali u odbranu svoje vere i svih svojih, iskonskih vrednosti! U molebanima, krsnim hodovima i svetim litijama učestvovalo je desetine i desetine građana širom Crne Gore! To su ponosni i kuražni ljudi, koji peru crni obraz Crne Gore, to su oni, koji nisu prodali i izdali svoju čast i svoj obraz!", rekao je Labović.

Sve sam to posmatrao i pratio sa ponosom, velikim oduševljenjem i srećom, kaže proslavljeni glumac.

„A onda se desilo još jedno Božije čudo: Masovna i javna podrška Srpskoj Pravoslavnoj Crkvi od strane raznih strukovnih udruženja i kategorija, da ih sad ne nabrajam, jer hvala Bogu, ima ih masu! Sve više i više! To znači da nema više straha! Krenula je lavina! Domino efekat! To znači, da zov slobode odjekuje Crnom Gorom!", navodi Labović.

Labović kaže da je vreme da slobodarsko srce „proradi u grudima svakog pravog Crnogorca koji ne pljuje na svoje pretke, na veru i svetinje već ih brani".

On se ovom prilikom obratio i crnogorskoj opoziciji rekavši da je došlo vreme da se Crna Gora na miran i demokratski način oslobodi "domaće zle okupacije“.

„Vi morate da se ujedinite! Narod to od vas očekuje! Traži! I zahteva! Morate da zaboravite sve sitne, stranačko-političke interese! Vi nemate pravo da ne iskoristite istorijsku priliku, da Crnu Goru oslobodite od poslednjeg komunističkog tiranina i diktatora u Evropi, koji je pohulio Boga, braću podelio i posvađao i koji nas gura u propast 30 godina!", istakao je.

Podsetimo, Labović je našoj publici poznat po ulogama u danskim filmovima "Pušer" i "U Kini jedu pse", a pojavio se i u nekoliko domaćih serija.

Kurir.rs/In4s.net

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track