CROGORSKA OPOZICIJA NESLOŽNA: Ništa od zajedničkog nastupa na parlamentarnim izborima
Foto: Printscreen Twitt

viđeno

CROGORSKA OPOZICIJA NESLOŽNA: Ništa od zajedničkog nastupa na parlamentarnim izborima

Crna Gora -

Predstavnici crnogorskih parlamentarnih opozicionih partija nisu danas uspeli da postignu dogovor o zajedničkom nastupu na predstojećim parlamentarnim izborima, prenose crnogorski mediji.

Nakon višečasovnih razgovora, Demokratski front je napustio sastanak i optužio Građanski pokret URA da je razbio ideju jedinstvene opozicione liste, prenosi portal CdM.

Portal navodi da je URA predlagala da na listi budu samo nezavisni intelektualci, poput nevladinog sektora i predstavnici slobodnih medija, što je ostalim učesnicima sastanka bilo neprihvatljivo.

Predstavnik Demokratskog fronta Slaven Radunović kazao je da se, i pored napore te partije, nije došlo do zajedničke liste.

"Bilo je stranaka koje su postavljale određene uslove, bilo je stranaka koje su bezuslovno bile za zajedničku listu, među kojima je i DF. Imali smo dva uslova koja je postavila Demokratska Crna Gora, vrlo neprijatna za nas jer su se ticiala suverenog odlučivanja o svojim mandatima i ljudima koji će da predstavljaju DF", kazao je Radunović nakon završetka sastanka, prenose Vijesti.

Predstavnik GP URA, Miloš Konatar, kazao je da je rasprava protekla u normalnoj atmosferi i da su izneta različita viđenja borbe.

"Mi smo juče pred kolege stavili i ideju bojkota predstojećih parlamentarnih izbora, jer smo svesni da su uslovi za izbore loši", rekao je Konatar.

Predstavnik Demokrata Dragan Krapović rekao je da nije bilo dogovora oko zajedničke liste i poželeo ostalim strankama sreću na izborima.

Kurir.rs/Tanjug

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track