DUŠKO ŠARIĆ I NIKOLA PEKOVIĆ UŠLI U NOVI BIZNIS: Uspešno preuzeli jednu od najunosnijih grana privrede u Crnoj Gori
Foto: Nebojša Mandić, Vladimir Šporčić

uspeh

DUŠKO ŠARIĆ I NIKOLA PEKOVIĆ UŠLI U NOVI BIZNIS: Uspešno preuzeli jednu od najunosnijih grana privrede u Crnoj Gori

Crna Gora -

Pljevljak Duško Šarić zvanično je ušao u biznis s igrama na sreću, nakon što je početkom septembra sa svojim kumom, bivšim košarkašem Nikolom Pekovićem, preuzeo podgoričku kompaniju "Luca S Bet" koja je registrovana za kockanje i klađenje.

Za neupućene, reč je o lancu kladionica "Šansa", koje u Crnoj Gori posluju još od 1998. godine.

Od 7. septembra, kada je došlo do promene u osnivačkoj strukturi firme, Šarić i Peković su upisani u Centralni registar privrednih subjekata kao vlasnici po 33 odsto kapitala.

Prema registru, Filip Burić je vlasnik 34 odsto, dok je Nikola Nišavić, koji je godinama bio stoodstotni vlasnik, sada izvršni direktor firme. Time će Šarić, nakon što je prošle godine ušao u hotelski biznis, zvanično poslovne sposobnosti okušati i u jednom od najunosnijih poslova u Crnoj Gori – klađenju i kockanju.

Mlađi Šarić je prošle godine postao ortak kumu – Nikoli Pekoviću, u firmi "Spencer & hill team" koja upravlja bečićkim hotelskim kompleksom "Mediteran".

Duško je rođeni brat Darka Šarića koga je Viši sud u Beogradu nedavno osudio na devet godina zatvora zbog sumnje da je oprao 20 miliona eura stečenih švercom kokaina. Isti sud ranije je osudio Šarića na 15 godina zatvora zbog šverca kokaina iz Južne Amerike.

Kurir.rs/In4S

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track