MEDOJEVIĆ FORMIRA POSEBAN POSLANIČKI KLUB?! Pokret za promjene se vraća svojoj izvornoj politici
Foto: YouTube prtscr / Vijesti

imaju 5 mandata

MEDOJEVIĆ FORMIRA POSEBAN POSLANIČKI KLUB?! Pokret za promjene se vraća svojoj izvornoj politici

Crna Gora -

U novom sazivu Skupštine Crne Gore poslanici Pokreta za promjene (PzP) Nebojše Medojevića formiraće poseban poslanički klub, s ciljem da ta partija ponovo bude prepoznata po politici koja promoviše državnost Crne Gore, podršku stanardima Evropske unije i NATO, pišu podgoričke Vijesti.

Pozivajući se na svoja saznanja, podgorički dnevnik piše da, iako je PzP od osnivanja bio privržen državotvornoj politici Crne Gore, njihovo delovanje u okviru Demokratskog fronta poslednjih osam godina stvorilo je utisak da su se uklopili u, kako se navodi, "prosrpski" politički blok okrenut Beogradu i Moskvi.

U PzP, prema Vijestima, nezvanično kažu da je to bila cena zajedničkog delovanja da bi se smenila vlast, ali da je sada vreme da sa GP URA, manjinskim partijama i drugim snagama pomognu ispunjavanju obaveza Crne Gore u NATO i pozicioniranju države u diplomatskim krugovima.

"To je dogovor unutar Demokratskog fronta zbog boljeg pozicioniranja i vođenja politike buduće vlade, posebno prema SAD, NATO, Velikoj Britaniji i Nemačkoj gde PzP može efikasnije da zastupa interese kao samostalan klub", rekao je neimenovani sagovornik Vijesti.

Medojević nije potvrdio ni demantovao za Vijesti odluku o formiranju posebnog kluba.

U koaliciji Za budućnost Crne Gore postoji dogovor da se javno ne istupa sa izjavama do formiranja nove vlasti, piše list i podseća da PzP ima pet poslanika u parlamentu.

Kurir.rs / Tanjug, Foto: Youtube prtscr / Vijesti

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track