MILOVIM SMETA SASTANAK TRI POBEDNIČKE KOALICIJE SA AMFILOHIJEM: A evo koliko puta je Đukanović zvanično bio u Vatikanu! (VIDEO)
Foto: Screenshot

sramotno

MILOVIM SMETA SASTANAK TRI POBEDNIČKE KOALICIJE SA AMFILOHIJEM: A evo koliko puta je Đukanović zvanično bio u Vatikanu! (VIDEO)

Crna Gora -

Na jučerašnjoj konstitutivnoj sednici Skupštine Crne Gore, mogle su se čuti i zamerke pripadnika do sada vladajuće koalicije, čelnicima novih vlasti jer su se sastali dan ranije u Ostrogu sa Mitropolitom Amfilohijem.

Navodno, u sekularnoj državi nema mesta sastancima sa verskim poglavarima!

Možda su zaboravili, ali i sadašnji predsednik, koji po prvi put nije prisustvovao konstitutivnoj sednici crnogorske Skupštine, je imao takve susrete.

Đukanović je 2009. godine bio u poseti Vatikanu kada ga je primio papa Benedikt XVI koji mu je odao „priznanje za njegovo zalaganje za mir“.

Kako je tada javila italijanska agencija Ansa, susret iza zatvorenih vrata trajao je oko 25 minuta, u prisustvu prevodioca, Đukanovićeve supruge i još sedam osoba.

Na kraju razgovora tadašnji crnogorski premijer je papi poklonio sliku jednog savremenog crnogorskog umetnika na kojoj je prikazano Hristovo raspeće, a rimokatolički poglavar je njemu darivao olovku na kojoj su predstavljeni stubovi italijanskog arhitekte Berninija. Ovaj susret u Vatikanu prvi je susret crnogorskog premijera sa papom. Đukanović je i oktobra 2018. godine boravio Vatikanu, ovaj put kao predsednik. Nakon susreta sa poglavarom Rimokatoličke crkve, kazao je da papa Franja ima nameru da poseti Crnu Goru i time pokaže uvažavanje "prema ogromnom kapitalu koji Crna Gora ima, a to je kvalitet međuverskog i međuetničkog sklada".

Razgovor sa papom se ticao i crnogorskih i regionalnih prilika, kazao je tada Đukanović.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track