PLJEVLJACI POVELI PRAVU BITKU ZASTAVAMA: Crnogorska obeležja menjaju našim trobojkama! Čak i kuće farbaju u boje srpske zastave!
Foto: Andrija Stanić

PODRŠKA SRBIJI

PLJEVLJACI POVELI PRAVU BITKU ZASTAVAMA: Crnogorska obeležja menjaju našim trobojkama! Čak i kuće farbaju u boje srpske zastave!

Crna Gora -

Put sa crnogorskog primorja za Srbiju prolazi kroz naselje od tek nekoliko kuća koje, kažu, pripadaju selu Zenica, nadomak Pljevalja.

Ovo mesto jedinstveno je zbog "bitke zastavama" i to na poseban način.

Tako je jedan lokalac krov kuće obojio u boje srpske trobojke, a drugi je u crvenu, plavu i belu obojio zidove pomoćnog objekta.

Samo što se iz mikro pljevaljskog predgrađa izadje, pogled se sudara sa crnogorskom zastavom na nadmoćnim visinama. Precizno ocrtana, pravo u susret avionima, nalazi se na dimnjaku državnog giganta Pljevaljske termoelektrane.

Zastava Crne Gore je na dimnjaku oslikana na dva mesta, da je vide i dolazeći i odlazeći gosti Pljevalja.

Na istom putu, odmah zatim, vidi se trobojka, sa susednog brda.

Za nekoliko minuta se iz Zenice stiže do grada čuvenog po siru, pesmi Kalezića „svi pljevaljski tamburaši“…

A tamo u Pljevljima, na obodu grada kojim prolazi put ka granici, bilbord koji reklamira opštinski sajt pljevlja.me sa sloganom izbornog naboja „za urbani izgled grada“ i državnim zastavama.

Zastave su i na banderama ulične rasvete.

Uz sam put, na zgradi koja gleda na bilbord, trobojka sa tekstom: „Srpska Pljevlja sve su jača kad su s njima iz Žarkova braća“.

Na pre tri nedelje završenim parlamentarnim izborima, Pljevljaci, medju kojima i meštani Zenice, glasali su za opoziciju. Lista Za budućnost Crne Gore osvojila je 9.806 glasova, DPS 6.174, a lista Aleksa Bečić – Miodrag Lekić – „Mir je naša nacija“ 2.805.

U Pljevljima, ipak, ako ne bude vanrednih izbora, do 2022. godine na vlasti je DPS predsednika Đukanovića.

(Kurir.rs/Ekonomskevesti.com/Dragana Bjelica/Foto ilustracija: Andrija Stanić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track