ABAZOVIĆ O SITUACIJI NA SINJAJEVINI: Jedna od najlepših crnogorskih planina ne treba da bude vojni poligon (VIDEO)
Foto: EPA/Boris Pejović

napeto

ABAZOVIĆ O SITUACIJI NA SINJAJEVINI: Jedna od najlepših crnogorskih planina ne treba da bude vojni poligon (VIDEO)

Crna Gora -

Lider platforme "Crno na bijelo" Dritan Abazović protiv je da na Sinjajevini, jednoj od najlepših crnogorskih planina i najvećem pašnjaku na Balkanu, bude vojni poligom i obećava da će to biti promenjeno.

Kod god da bude budući ministar odbrane to više neće biti tako, tvrdi Abazović.

"To se lako rešava, mi imamo nekoliko predloga gde bi mogle da se održavaju vežbe. Jedan je teren u blizini Nikšića, drugi u blizini Bjelopavlića. Ne mogu sad da preciziram gde tačno kako ne bih izazvao javnu polemiku, ali sa sigurnošću tvrdim da ima rešenja", rekao je Abazović za podgoričke TV Vijesti.

On je dodao da je Crna Gora ustavno uređena kao ekološka država i da je NATO spreman da se prilagodi specifičnostima.

"Mi samo treba da procenimo u kost benefit analizi šta nam je bolje da imamo poligon ili da imamo drugi najveći pašnjak koji je netaknut, tu je računica vrlo jednostavna, a Vojska može trenirati i negđe u regionu".

Ocenio je da odlazeći ministar odbrane Predrag Bošković urušava ugled jedne institucije i radi nešto, kako je rekao, krajnje neodgovorno, preneo je portal Vijesti.

Upros protestima stanovništva sela na Sinjajevini i mnogih nevladinih organizacija, danas bi na toj planini trebalo da počne vojna vežba koja će trajati do 23. oktobra.

Kurir.rs/Tanjug

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track