KRIVOKAPIĆ NESTRPLJIV, TRAŽI DA MU DOSTAVE PREDLOGE ZA MINISTRE U ROKU OD 24 SATA: Ne nameravam da ih šalterski konsultujem
Foto: EPA/BORIS PEJOVIC

poslao još jedno pismo

KRIVOKAPIĆ NESTRPLJIV, TRAŽI DA MU DOSTAVE PREDLOGE ZA MINISTRE U ROKU OD 24 SATA: Ne nameravam da ih šalterski konsultujem

Crna Gora -

Mandatar za sastav crnogorske vlade Zdravko Krivokapić poslao je novo pismo strankama u kojima traži da se u roku od 24 sata izjasne o imenima svojih kandidata u budućoj vladi.

Kako navode mediji, Krivokapić će razgovarati pojedinačno sa svakim kandidatom koga partije predlože, kako bi procenio kompetentnost jer, kako je naveo, ne namerava da ih "šalterski" konstatuje.

Okosnicu koalicije "Za budućnost Crne Gore" čini Demokratski front (DF), a Krivokapić je na izborima bio nosilac liste. Prethodnih dana lideri DF su izneli niz kritika na račun Krivokapića koji je tražio da oni ne budu u vladi.

"Ostajem pri stavu da svi kandidati za ministre u novoj vladi moraju proći proveru kompetencija za funkciju na koju su predloženi. To ne isključuje učešće političara u vladi ukoliko svojom biografijom zadovoljavaju kompetentnost za predloženu funkciju", napisao je Krivokapić na Tviteru.

U pismu koaliciji "Za budućnost Crne Gore", kako prenose Vijesti, napisao je da smatra da ima pravo da utiče na izbor onih sa kojima treba najbliže da sarađuje u budućoj vladi.

Ujedinjena reformska akcija (URA), od čija četiri glasa zavisi formiranje vlade, traži potpunu kontrolu službi bezbednosti iako je Krivokapić MUP ponudio Demokratskom frontu.

Kurir.rs/Beta

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track