CRNA GORA UVELA POLICIJSKI ČAS: Nema izlaska od 19 sati do 5 ujutru, zabranjene kućne posete
Foto: Profimedia / Savo Prelević / AFP

strože korona mere

CRNA GORA UVELA POLICIJSKI ČAS: Nema izlaska od 19 sati do 5 ujutru, zabranjene kućne posete

Crna Gora -

U Crnoj Gori je u poslednja 24 sata umrlo još devet ljudi od posledica korona virusa, a od večeras u 19 sati počeo je policijski čas koji će trajati do 5 ujutru, ugostiteljski objekti i prodavnice su zatvoreni u 18 sati, čime su počele da se primenjuju nove, strože mere koje je donelo Nacionalno koordinaciono telo (NKT).

U poslednja 24 sata je ukupno registrovano 620 novih, pozitivnih slučajeva infekcije. Od jučerašnjeg preseka Institutu je prijavljeno devet smrtnih ishoda povezanih sa COVID-19 od kojih je najstariji imao 89, a najmlađi 51 godinu.

Ukupan broj preminulih povezanih sa COVID-19 infekcijom od početka juna iznosi 450, a od početka godine 459.

Crnogorske vlasti su odlučile pre dva dana da dodatno pooštre mere za suzbijanje korona virusa, što podrazumeva produžavanje policijskog časa koji će biti na snazi od 19 do 5 sati svakog dana.

Mere će biti na snazi do 8. decembra. Mere donete 13. novembra predviđaju i zabranu međugradskog saobraćaja od petka u ponoć do nedelje u ponoć, ograničavanje okupljanja na otvorenom na najviše četiri osobe, zabranu verskih skupova, privatnih okupljanja, svadbi i drugih proslava. Zabranjene su i kućne posete. Dozvoljeni su obredi u verskim objektima, ali bez prisustva vernika.

Kurir.rs/Beta

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track