Najnovije vesti

EPIDEMIOLOŠKINJA INSTITUTA ZA JAVNO ZDRAVLJE U PODGORICI PORUČILA: Broj inficiranih korona virusom u Crnoj Gori i dalje je visok
Foto: Profimedia

Marija Božović

EPIDEMIOLOŠKINJA INSTITUTA ZA JAVNO ZDRAVLJE U PODGORICI PORUČILA: Broj inficiranih korona virusom u Crnoj Gori i dalje je visok

Crna Gora

Broj inficiranih korona virusom u Crnoj Gori i dalje je visok, izjavila je danas epidemiološkinja Instituta za javno zdravlje (IJZ) u Podgorici Marija Božović.

Ona je gostujući u Jutarnje programu TVCG kazala da u Crnoj Gori nema žarišta i eksponencijalnog rasta, ali da se ne može govoriti o drastičnom smanjenju broja novoobolelih.

Prema njenim rečima, novozaraženo je 20 do 30 odsto od broja analiziranih uzoraka.

"To je neki trend koji je bio i u prethodnom 14-odnevnom periodu, za nijansu niže, ali ne možemo da kažemo da je smanjen drastično broj oboljelih", kazala je Božović.

Govoreći o nedavno ublaženim merama, Božovićeva je rekla i da se redovno prati epidemiološka situacija u zemljama regiona, te da vlada kada donosi mere uzima u obzir više faktora.

"Epidemiolozi su uvek za restriktivnije mere, ali kao i u svetu ne donosimo mi konačnu odluku, već vlada, pri čemu vlada sagledava situaciju shodno više kriterijuma", rekla je.

Kad je reč o vakcinisanju, ona kaže da se imunizacija preporučuje i da će biti dobrovoljna.

Kurir.rs/Tanjug

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...