UHAPŠEN GRADONAČELNIK ULCINJA (DPS), DRITAN PORUČIO: Razlog je partijsko zapošljavanje! Vlada je odlučna da zaustavi zloupotrebe!
Foto: Youtube prtscr / Opština Bar

ljoro nrekić

UHAPŠEN GRADONAČELNIK ULCINJA (DPS), DRITAN PORUČIO: Razlog je partijsko zapošljavanje! Vlada je odlučna da zaustavi zloupotrebe!

Crna Gora -

Predsednik Opštine Ulcinj i funkcioner Demokratske partije socijalista Ljoro Nrekić, sa četiri saradnika, uhapšen je danas zbog više krivičnih dela, potvrdio je i potpredsednik vlade CG Dritan Abazović.

Osim Nrekića, uhapšeni su i lokalni funkcioneri Sead Osmanović, Saubih Mehmeti, Milazim Mustafa i Mustafa Gorana. Svima se na teret stavlja nezakonito zapošljavanje radnika po ugovorima o privremenim i povremenim poslovima.

Lisice su stavljene sekretaru za budžet i finansije Seadu Osmanoviću, načelniku Komunalne policije Milazimu Mustafi, načelniku službe zaštite i spasavanja Saubihu Mehmetiju i sekretaru za komunalne delatnosti i zaštitu životne sredine Mustafa Goranu.

Ljoro Nrekić je svima njima davao pisane saglasnosti za zasnivanje radnog odnosa na određeno vreme. Policijski inspektori su navodno najviše zapošljavanja evidentirali u Sekretarijatu za budžet i finansije i Komunalnoj policiji. Svi koji su u radni odnos na određeno vreme primljeni tokom prošle godine, zaposleni su bez konkursa jer je Ministarstvo finansija odbilo da izda saglasnost budući da je Opština Ulcinj u sanacionom planu.

Istraga o nezakonitom zapošljavanju u Opštini Ulcinj, pokrenuta je početkom februara prošle godine.

skupština Crne Gore, Dritan Abazović
foto: Z.Š.

"Uhapšen je gradonačelnik Ulcinja i šef lokalnog DPS, sa još nekoliko funkcionera. Razlog - partijsko zapošljavanje! Neka sud utvrdi kako su dolazili do izbornih pobjeda. Građanima je to jasno. ⁦ Vlada⁩ je odlučna da svim zloupotrebama stane na kraj" napisao je na Tviteru Dritan Abazović.

DPS: Abazović je euforičan a hapšenje licemerno

DPS Mila Đukanovića saopštila je da je današnje privođenje predsednika zbog navodnog partijskog zapošljavanja licemerno, a reakcija Dritana Abazovića "euforična". U saopštenju dostavljenom Tanjugu, navodi se da je u pitanju nagoveštaj nove vlasti da će pokušati "revanšizmom da zamaskira svu svoju bruku, sve nelegalne poteze i sramna činjenja".

Za DPS je, kako kažu, zabrinjavajuće "šepurenje" Abazovića, koji, tvrde, zloupotrebljava državne institucije, u ovom slučaju policiju i Tužilaštvo.

DPS pita premijera Zdravka Krivokaića i Abazovića, ali i Tužilaštvo, da li će i kada reagovati na zapošljavanje onih blskih novoj vlasti.

Kurir.rs / Vijesti, Tanjug Foto: Youtube prtscr / Opština Bar

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track