Najnovije vesti

DF: Smeniti ambasadore koji su podržali paljenje hramova i vernika SPC! Nema pregovora sa njima!
Foto: Youtube prtscr / Nova srpska demokratija

poruka ministru spoljnih poslova

DF: Smeniti ambasadore koji su podržali paljenje hramova i vernika SPC! Nema pregovora sa njima!

Crna Gora

Poslanik Demokratskog fronta (DF), članice vladajuće koalicije, i član Predsedništva Nove srpske demokratije (NSD) Jovan Vučurović zatražio je od ministra spljnih poslova Đorđa Radulovića da odmah smeni DPS ambasadore koji su podržali poziv na paljenje hramova i vernika SPC.

"Pošto ministar spoljnih poslova pokazuje nesnalaženje i neodlučnost u procesu čišćenja diplomatske mreže od onih koji su pokazali da nisu diplomate nego vojnici DPS-a, pokušaćemo da mu pomognemo da bude efikasniji", naveo je Vučurović u saopštenju, koje prenosi portal RTCG.

On je kazao da će ministru pružiti dokaze i razloge da ambasadori odmah budu kažnjeni i udaljeni iz državne službe.

Podseća da je reč o ambasadorima Miodragu Vlahoviću, Željku Peroviću i Nebojši Kaluđeroviću, koji su platili novčanu kaznu svojoj koleginici iz MVP koja je javno pozivala da se u Crnoj Gori spaljuju hramovi SPC zajedno sa vernicima.

Podsetio je da je čak i tadašnji premijer Duško Marković, kazao da je odluka trojice crnogorskih ambasadora da plate kaznu od 600 evra suspendovanoj službenici MVP zbog govora mržnje, neprimerena, a Ombudsman je saopštio da potez ambasadora predstavlja "nedopustiv odnos prema deliktnom ponašanju".

"I umesto da budu odmah smenjeni, sa njima se danas nešto pregovara i dogovara", ističe Vučurović. 

Vučurović je ministra Radulovića, za kojeg kaže da je tada bio funkcioner MVP-a i da je o ovom skandalu ćutao, upitao šta bi još trebalo da urade ova trojica ambasadora da bi bili smenjeni.

Trojica ambasadora platila su 600 evra na ime kazne određene suspendovanoj službenici crnogorskog MVP-a Mirni Nikčević zbog govora mržnje na društvenim mrežama protiv SPC i vernika.

Vlahović je ambasador Crne Gore u Vatikanu, Perović u Beču, a Kaluđerović u Vašingtonu.

Kurir.rs / Tanjug,   Foto: Youtube prtscr / Nova srpska demokratija

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...