Najnovije vesti

MILO ĐUKANOVIĆ PORUČIO: Nova vlast u Crnoj Gori služi interesima drugih država
Foto: Profimedia / Savo Prelević / AFP

predsednik cg i dps

MILO ĐUKANOVIĆ PORUČIO: Nova vlast u Crnoj Gori služi interesima drugih država

Crna Gora

Predsednik Crne Gore i Demokratske partije socijalista (DPS) Milo Djukanović tvrdi da je u novoj vladajućoj većini u toj zemlji koalicija koja služi interesima drugih država, prvenstveno onih koje svojataju Crnu Goru i vide je kao deo, kao kaže, "srpskog sveta", a globalno i kao deo "ruskog sveta".

Đukanović je danas u uvodnom referatu i ekspozeu na vanrednom kongresu DPS podsetio da ta stranka nakon izbora nije uspela da formira vladu, pa je zbog toga organizovao vanredni kongres.

Navodi da je, međutim, ta stranka prihvatila izborni rezultat kojem su doprineli, smatra, i "manipulacija verskim osećanjima" i "otvoreni hibridni rat", prenose podgoričke Vijesti.

Naveo je da je bilo i drugih pritisaka "kojima ovog puta nismo uspeli da se odupremo".

"Mi smo snaga naše države. Posle 30 godina trebalo je da DPS ode u opoziciju pa da parlamentarna manjina prizna rezultate izbora i pokaže da poštuje izbornu volju građana", rekao je Đukanović Predsedništvo DPS-a juče je jednoglasno predložilo da kandidat za predsednika partije bude Milo Đukanović.

Predsedništvo je predložilo da kandidati za potpredsednika partije budu Ivan Vuković, Nikola Rakočević, Jevto Eraković, Andrija Nikolić, Sanja Damjanović, Abaz Dizdarević, Gordana Rajović i Mirsad Mulić.

Kurir.rs/Tanjug

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...