Najnovije vesti

RASTE NIVO VODE NA SKADARSKOM JEZERU Tvrdi se da je sve pod kontrolom: Preduzete su mere, videćemo šta će doneti naredna dva dana
Foto: Profimedia/Omar Marques/Zuma Press

prati se situacija

RASTE NIVO VODE NA SKADARSKOM JEZERU Tvrdi se da je sve pod kontrolom: Preduzete su mere, videćemo šta će doneti naredna dva dana

Crna Gora

Nivo vode na Skadarskom jezeru raste, a generalni direktor Direktorata za vanredne situacije MUP-a Mirsad Mulić tvrdi da je sve pod kontrolom, da se deluje organizovano i da je sistem zaštite i spasavanja u stalnom kontaktu rukovodstvima tri opštine koje su najviše ugrožene - Cetinje, Ulcinj i Gradska opština Golubovci.

Gostujući u Jutarnjem programu TVCG on je rekao da je najkritičnija situacija bila u priobalju Skadarskog jezera, čiji vodostaj raste, ali i da je sve u fazi kontrole.

"Videćemo šta će doneti naredna dva dana", rekao je Mulić, preneo je portal RTCG.

Za sada su, kaže, preduzete sve preventivne mere kako bi objekti bili zaštićeni.

"Imamo komunikaciju s Opštinom Ulcinj jer Bojana može napraviti određene probleme i zbog izlivanja korita reka, ali i sliva vode iz Hidroelektrane Drim. Mi imamo konstantnu komunikaciju s kolegama iz Albanije, koji nas obaveštavaju o količini ispuštene vode. Dogovor je da, ako budu morali da ispuste veću količinu vode, da nas obaveste, kako bismo mi preduzeli konkretne aktivnosti", rekao je Mulić.

Važno je, istakao je, da da građani veruju institucijama sistema.

Kurir.rs/Tanjug

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...