ZORAN BRĐANIN V.D. DIREKTORA UPRAVE POLICIJE CRNE GORE: Njegov izbor nova tačka sporenja u vladajućoj koaliciji!
Foto: Youtube prtscr

brzinski izbor

ZORAN BRĐANIN V.D. DIREKTORA UPRAVE POLICIJE CRNE GORE: Njegov izbor nova tačka sporenja u vladajućoj koaliciji!

Crna Gora -

Za manje od 24 sata Zoran Brnađanin je, prečicom vlade, iz statusa v. d. pomoćnika direktora Uprave policije dobio rešenje za v.d. direktora te uprave, a već u 10 sati jutros je počela primoredaja dužnosti u kabinetu prvog čoveka crnogorske policije.

Podgoričke Vijesti pišu da je Brđanin prespavao kao v.d. pomoćnika Opšte nadležnosti, a rano jutros je promovisan u v.d. direktora Uprave policije, gde će u tom statusu biti sve dok skupštinski Odbor za bezbednost ne dostavi mišljenje vladi, koje, inače, nije obavezujuće.

Ministar unutrašnjih poslova Sergej Sekulović potpisao je jutros rešenje o imenovanju Brđanina u v.d. stanje, a primopredaja dužnosti u kabinetu direktora UP je počela u 10 časova, piše podgorički dnevnik.

Bivši šef kotorske policije i savetnik ministra unutrašnjih poslova Gorana Danilovića u prelaznoj vladi 2016. godine i dosadašnji načelnik Odeljenja za analitiku i unapređenje rada UP zameniće Veska Damjanovića, koji je nakon ostavke bivšeg šefa policije Veselina Veljovića u v.d. stanju rukovodio najvećim bezbednosnim sistemom.

Pozivajući se na svoja saznanja, Vijesti pišu da će odmah nakon što preuzme kormilo Uprave policije uslediti i smene rukovodećih kadrova, ali i nekih pomoćnika.

Brđanin je bio najbolje ocenjeni kandidat na konkursu za šefa UP, koji je raspisan 28. decembra prošle godine.

Na konkurs se javio rekordan broj kandidata, ali su završnu fazu obeležile trzavice u vladajućoj koaliciji, jer je Demokratski front javno izrazio nezadovoljstvo zbog toga što je iz trke za direktora UP odlukom Uprave za kadrove eliminisan njihov favorit - advokat i nekadašnji sudija za istragu Dražen Medojević.

I odluka ministra unutrašnjih poslova, koji je na intervjuu izabrao Brđanina kao najboljeg kandidata, dovela je u petak do disonantnih tonova na maratonskoj sednici vlade, jer je premijer Zdravko Krivokapić imao drugog favorita.

Zbog toga je juče pronađena zakonska prečica, pa je na osnovu pribavljenih saglasnosti većine članova vlade doneto rešenje po Zakonu o državnim službenicima i nameštenicima da Brđanin u v.d. stanju najpre postane pomoćnik UP, dok je jutros promovisan u v.d. direktora.

Policija će u v.d. statusu biti sve dok vlada ne pribavi mišljenje Odbora za bezbednost, na čijem čelu je Milan Knežević.

To mišljenje, međutim, nije obavezujuće, tako da i ukoliko bude negativno vlada ima mogućnost da nakon toga na osnovu javnog konkursa Brđanina proglasi za direktora Uprave policije.

Kurir.rs / Tanjug, Foto: Youtube prtscr

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track