Najnovije vesti

SEČA KADROVA U POLICIJI CG: Brđanin dao nalog, šef Sektora za borbu protiv organizovanog kriminala Lazović ostaje bez fotelje!
Foto: EPA / Boris Pejović

nova sistematizacija

SEČA KADROVA U POLICIJI CG: Brđanin dao nalog, šef Sektora za borbu protiv organizovanog kriminala Lazović ostaje bez fotelje!

Crna Gora

Novi v.d. direktora Uprave policije Zoran Brđanin dao je nalog za izradu nove sistematizacija rada nakon cega se očekuje "seča" kadrova u tom bezbednosnom aparatu, a među prvima će biti aktuelni pomoćnici direktora policije, ali i šef Sektora za borbu protiv organizovanog kriminala Zoran Lazović.

I potpredsednik vlade Dritan Abazović je ranije najavio da će smena Lazovića biti prioritet, ukoliko sam ne podnese ostavku.

Vijestima je, navodi se, rečeno da to neće biti jedine promene, već da će uslediti i rezovi "po dubini" u brojnim odsecima.

Brđanin je juče i zvanično počeo da rukovodi tim bezbednosnim aparatom, nakon što je ministar unutrašnjih poslova Sergej Sekulović potpisao rešenje o njegovom imenovanju za v.d direktora UP.

Inače, izbor Brđanina sa v. d. direktora Uprave policije izazvao je tenzije u parlamentarnoj većini s obzirom na to da je Demokratski front tražio ponavljanje konkursa ili u protivnom neće podržati njegov izbor.

Kurir.rs / Tanjug,   Foto: EPA / Boris Pejović

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...